A "pescuit" un dosar penal Recomandat

Joi, 22 Aprilie 2021 13:49
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un bărbat, în vârstă de 56 ani, s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins de jandarmi având asupra sa două plase monofilament şi o plasă de pescuit industrial, cu care intenţiona să pescuiască din râul Siret.
Astfel, un echipaj de jandarmerie aflat în misiune de menţinere a ordinii publice pe raza comunei Lieşti a observat un autoturism care se deplasa către albia râului Siret, iar la vederea oamenilor legii conducătorul auto a schimbat brusc direcţia de mers, către un canal de irigaţie.
Jandarmii au interceptat şi oprit autovehiculul. Conducătorul auto fusese văzut de jandarmi cu câteva ore mai devreme, în acelaşi loc, însă acesta renunţase la intenţia de a pescui atunci când a observat autospeciala jandarmeriei.
La controlul maşinii, în portbagaj, au fost găsite două plase tip monofilament cu lungimea 38 m şi lăţimea de 1m, suprapuse, având dimensiunea ochiului de 2 cm, respectiv 4 cm, cât şi o plasă folosită la pescuitul industrial, cu dimensiunea de 4x4 m. Conducătorul auto a declarat jandarmilor că plasele le-a uitat în maşină, iar el se afla întâmplător la distanţa de 150 m de albia râului Siret.
Bărbatul a fost condus la sediul poliţiei, iar jandarmii i-au întocmit actele de sesizare pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere sau utilizare a uneltelor de plasă de tip monofilament.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu