A prezentat acte false poliţiştilor de frontieră pentru restituirea unui Porsche Recomandat

Joi, 11 Octombrie 2018 16:24
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un bărbat cu cetăţenie română, dar şi din Republica Moldova, a prezentat poliţiştilor de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi o procură falsă, în vederea restituirii unui autoturism aflat în custodia Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

"În data de 10 octombrie 2018, în jurul orei 14.00, la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi s-a prezentat un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi Republica Moldova, în vârstă de 42 de ani, în vederea restituirii unui autoturism marca Porsche aflat în custodia Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi din anul 2016. Bărbatul a depus la cererea de restituire o procură în original eliberată de un notar public din Ucraina, la care era anexată şi o traducere în limba română şi un certificat de înmatriculare eliberat în luna februarie 2018 de autorităţile ucrainene pe numele N. Petro. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare la autorităţile din Ucraina, în urma cărora a rezultat că procura este falsă. În urma celor constatate, bărbatul în cauză a declarat că a primit documentele prin curier din Ucraina şi nu cunoştea că sunt false, intenţia sa fiind să intre în posesia autoturismului pe care trebuia să îl restituie proprietarului. Menţionăm că autoturismul în cauză a fost indisponibilizat în anul 2016 la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, deoarece a făcut obiectul unui litigiu", se arată într-un comunicat al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Având în vedere cele constatate, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu