Accidentul de muncă de la Tecuci a fost provocat de o emisie puternică de gaze Recomandat

Marți, 03 August 2021 10:43
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Grav accident de muncă la Tecuci. Un muncitor a murit şi un altul este în stare gravă la Spitalul de Urgenţă din Galaţi după ce au coborât într-un canal tehnic şi s-au intoxicat cu gaze. Aveau de efectuat în acel canal lucrări de mentenanţă. La locul accidentului au ajuns echipaje de la pompieri, ambulanţă şi SMURD, dar şi elicopterul SMURD de la Galaţi.
Primul muncitor extras era inconştient şi prezenta semne slabe de viaţă. A fost resuscitat şi preluat de elicopter pentru a fi transportat la Spitalul de Urgenţă din Galaţi.
”Au rămas inconştienţi în acel canal adânc de trei metri, după extragerea primei victume s-a procedat la resuscitarea acesteia, aceasta fiind intubată, din păcate, cea de a doua victimă, după extragere, în urma resuscitării, s-a constatat decesul. Din primele cercetări şi informaţii de la faţa locului ar părea o intoxicaţie cu anumite gaze nocive”, a precizat Daniel Mânea, ISU Galaţi.
Cazul este în atenţia ITM Galaţi. ”Din primele noastre cercetări reiese că sursa producerii acestui accident ar fi o emisie puternică de gaze. Posibil, nu avem confirmarea, să fie vorba despre hidrogen sulfurat. Tot din primele cercetări ale noastre reiese că da, poate fi catalogat drept accident de muncă. Practic două persoane au coborât în acel canal şi a treia persoană ar fi vrut să coboare şi a simţit miros de gaz motiv pentru care s-a oprit”, a declarat Laurenţiu Asaftei, ITM Galaţi.
In acest caz a fost deschis şi un dosar penal asupra comiterii faptei de ucidere din culpă, cercetările sunt coordonate de Poliţia şi Parchetul Tecuci.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu