Acţiune de amploare a Poliţiei Rutiere: Sute de amenzi şi zeci de permise reţinute, în 3 zile Recomandat

Luni, 12 August 2019 17:18
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

563 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şi 20 de permise de conducere au fost reţinute de poliţiştii rutieri, în urma unei acţiuni având ca scop prevenirea şi combaterea încălcării regimului legal de viteză. Astfel, în perioada 09 - 11 august 2019, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi au desfăşurat activităţi specifice, în cadrul unui Plan de Acţiune derulat la nivel naţional, pe linia prevenirii şi combaterii încălcării regimului legal de viteză.

Cu această ocazie, poliţiştii au aplicat 563 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, în valoare de aproximativ 189.000 lei. Au fost depistaţi 20 de conducători auto care au depăşit viteza cu mai mult de 50 km/h faţă de limita impusă pe sectorul de drum pe care au circulat, acestora fiindu-le reţinute permisele de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule, pe o perioadă de 90 de zile. Totodată, au fost constatate şi două infracţiuni la regimul rutier, în cazul uneia dintre ele fiind vorba despre un bărbat, de 47 de ani, din judeţul Constanţa, care a fost depistat conducând autoturismul, pe D.N. 25, în localitatea Piscu, cu viteza de 85 km/h şi care a prezentat la testarea alcoolscopică valoarea de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La acţiune au fost folosite autospecialele din dotarea IPJ Galaţi, prevăzute cu aparatură video - radar de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, precum şi două pistoale radar TruCam.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu