Activitatea ITM Galaţi deblocată. Laurenţiu Asaftei repus inspector şef Recomandat

Luni, 16 Mai 2022 14:03
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Timp de o săptămână, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi nu a funcţionat normal. Nu s-a inspectat, nu s-au eliberat nici măcar adeverinţe sau alte acte. În data de 08 mai 2022, a expirat mandatul fostului inspector şef, iar Ministerul Muncii nu a numit pe nimeni în loc. Nu s-a aflat mare lucru până când nu s-a ajuns la salarii şi, când nu a avut cine să semneze statele de plată, au început nemulţumirile.

Fostul inspector şef explică situaţia. „Am avut ordinul de exercitare temporară pe perioada stării de alertă şi 60 de zile după, pe 8 mai acesta a expirat. Până în prezent, Ministerul Muncii, care este abilitat să numească inspectorii şefi ai ITM, nu a venit cu nicio decizie în acest sens. Motiv pentru care activitatea de control este blocată, nu se emit documente către cetăţeni, adeverinţe de vechime extrase din Revisal, nu se răspunde la corespondenţă interinstituţională şi multe altele. Nu s-au luat nici salariile, pentru că nu are cine să semneze”, a precizat Laurenţiu Asaftei (foto ↓), fost inspector şef al ITM Galaţi.

laurentiu asaftei

La sediul instituţiei, un paznic încerca să găsească vreun inspector care să explice situaţia. Nimeni nu avea delegare nici pentru asta. „Totul este blocat, deci adeverinţe care trebuiesc semnate, nu are cine să le semneze, salariile nu se iau. Nu are nimeni împuternicirea de a vorbi cu presa”, a spus unul dintre angajaţii care au recunoscut blocajul în care se află instituţia.

Prefectul judeţului cunoaşte situaţia şi susţine că de la Minister i s-a promis rezolvarea situaţiei. „Ştiu de evenimentul şi cazul de la ITM Galaţi, am luat legătura dimineaţă cu secretarul de stat care se ocupă de instituţie şi mi s-a spus că astăzi va rezolva problema, să vedem ce se întâmplă. Este perfect adevărat că nu s-au delegat competenţe nici unuia din cei doi directori, nu am cunoştinţă de aşa ceva, despre ce se întâmplă la Minister”, a precizat Gabriel Panaitescu, prefectul judeţului Galaţi.

Şi iată că problema s-a rezolvat chiar astăzi. Activitatea ITM Galaţi s-a deblocat, fostul inspector şef, Laurenţiu Asaftei, a primit în această după-amiază ordinul de numire pentru 30 de zile, începând de astăzi, 16 mai 2022.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu