AFDJ Galaţi a obţinut finanţare europeană pentru un nou complex de dragaj

Luni, 05 Februarie 2018 16:56
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Administraţia Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi are în plin proces de derulare achiziţia unui complex de dragaj format din: dragă absorbant refulantă nepropulsată, două şalande hidroclap nepropulsate, remorcher de manevră, ponton pentru acostarea şi încărcarea şalandelor şi 500 metri liniari de tubulatură. Documentaţia pentru procedura de achiziţie publică a complexului de dragaj a fost aprobată în luna noiembrie 2017, de către Consiliul Tehnico-Economic al AFDJ Galaţi, apoi a fost transmisă pentru publicare în SEAP, în vederea validării în aceeaşi lună, proiect ce ar fi trebuit făcut în parteneriat cu Bulgaria, dar partenerii bulgari au renunţat la această colaborare, conform spuselor directorului general al AFDJ, Dorian Dumitru.
”Ne-a fost teamă că poate fi declarat neeligibil, dar noi am mers mai departe singuri şi a fost acceptat proiectul. Complexul de dragaj trebuie să fie gata în iulie 2019. Am avut o singură ofertă. Oferta este dată de ATG Shipypard Giurgiu, iar termenul este de 12 luni. Timp de 2 ani de zile ni se vor deconta şi cheltuielile operaţionale (cheltuieli pentru combustibil, salarii, cu materiale) pentru acest complex de dragă”, a declarat Dorian Dumitru.
Valoarea complexului de dragaj este de 43.500.000 de lei, finanţarea fiind asigurată în procent de 85% din fonduri europene nerambursabile, în cadrul programului C.E.F. (Mecanismul pentru Interconectarea Europei) şi 15% din bugetul de stat.
”Primul obiectiv este relocarea unui nou şenal, un dragaj capital la deschiderea în zona Bechet, al doilea obiectiv este la Corabia pentru executarea unui dragaj capital pentru asigurarea pasei de acces la pod, deschiderea celei de-a doua pase de trecere pe sub podul Calafat-Vidin (la ora actuală se navigă pe o singură pasă în sens alternativ). Tot în cadrul acestui proiect mai avem şi un sistem de semnalizare care se va instala pe podul de la Calafat Vidin, astfel încât navigaţia să se desfăţoare în siguranţă”, a mai declarat directorul general al AFDJ Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu