Agent de poliţie din Galaţi trimis în judecată pentru complicitate la delapidare Recomandat

Marți, 04 Iunie 2019 16:52
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi, a finalizat cercetările şi a întocmit rechizitoriul prin care, a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate a doi inculpaţi, dintre care unul este subofiţer în cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi, după ce au fost prinşi cu motorină furată de la un vas din Portul Galaţi. Potrivit rechizitoriului, A.I., subofiţer în cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de ”complicitate la delapidare”, l-a ajutat pe inculpatul R.A., care avea calitatea de timonier/gestionar pe vasul Danube 1 care aparţinea unei societăţi comerciale, să-şi însuşească cantitatea de 150 de litri de motorină. R.A., timonier/gestionar pe vasul Danube 1, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de ”delapidare”, fiind ajutat de inculpatul A.I., şi-a însuşit cantitatea de 150 de litri de motorină din cantitatea totală pe care o avea în gestiune.

În fapt, în seara de 04 aprilie 2018, în jurul orelor 22.00, inculpatul A.I., fiind în timpul liber şi, fiindcă obişnuia în repetate rânduri să achiziţioneze motorină din zona Portului Galaţi, de pe pontoanele aflate la malul Dunării sau de la camioanele staţionate în zona Vămii Galaţi, cu autoturismul proprietate personală s-a deplasat în zona Portului Galaţi pentru a cumpăra o cantitate de motorină. În acest sens, l-a contactat pe timonierul vasulului Danube 1 care acostase la un ponton al A.P.D.M. Galaţi, pentru a afla dacă are motorină de vânzare.
Ca urmare a răspunsului afirmativ, poliţistul a urcat la bordul navei şi i-a dat timonierului recipientele pentru a le umple cu motorină din tancul rezervor al navei, prin intermediul unui robinet care are rolul de a purja tancul de deşeurile sedimentate pe fundul acestuia.

După ce a scos din rezervor cantitatea de 150 de litri, cu care a umplut bidoanele poliţistului împreună cu acesta, le-a transportat în zona tribordului unde se află sala motoarelor, pe puntea vasului. Deoarece erau multe recipiente de transportat, poliţistul i-a solicitat martorului F.C. să-l ajute să le transporte în portbagajul autoturismului său care era parcat în dreptul pontonului. În timp ce încerca să transporte cantitatea de 150 de litri de motorină către autoturismul proprietate personală, poliţistul a fost surprins în flagrant de un echipaj de poliţie şi condus împreună cu martorii prezenţi la sediul secţiei de poliţie, unde s-au întocmit procesul verbal de constatare a infracţiunii flagrante.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu