"Alba neagra" cu motorina de pe nave. Poliţiştii gălăţeni au întocmit dosare penale în serie pentru delapidare Recomandat

Joi, 16 Mai 2019 17:32
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii Biroului Transporturi Navale Galaţi au efectuat, în perioada 11-16 mai 2019, mai multe controale, în cadrul unui plan de acţiune pe linia păstrării şi gestionării carburanţilor şi lubrifianţilor la bordul navelor.

Cu ocazia controlului efectuat în data de 11 mai, la bordul unei nave macara plutitoare aflată pe fluviul Dunărea, în zona km 156, s-a constatat că un bărbat, de 59 de ani, având calitatea de gestionar, a creat, prin mijloace frauduloase, un plus de 1.431 l de motorină în gestiunea respectivei nave, în valoare de 6.840 lei, întocmind în fals evidenţele de consum. În data de 14 mai, poliţiştii Biroului Transporturi Navale Galaţi au constatat în gestiunea altui bărbat, de 59 de ani, din municipiul Brăila, mecanic la bordul unei nave remorcher, un plus de 65 l de motorină, creat prin mijloace frauduloase. În cele două cazuri, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de crearea de plusuri în gestiune prin mijloace frauduloase, delapidare, fals în declaraţii, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, la data de 16 mai, cu ocazia unui control la bordul unei nave macara plutitoare, s-a constatat că un bărbat, de 60 de ani, din municipiul Galaţi, în calitate de gestionar, ar fi delapidat cantitatea de 327 l de motorină din gestiunea navei, în valoare de 2.000 lei. Bărbatul este cercetat acum pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu