Alte trei blocuri din Galaţi modernizate cu fonduri europene Recomandat

Vineri, 10 Iulie 2020 12:37
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, şi directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, Luminiţa Mihailov, au semnat astăzi, vineri, 10 iulie 2020, un nou contract de finanţare europeană pentru creşterea eficienţei energetice a trei blocuri de locuinţe. Este vorba despre proiectul „Creşterea performanţei energetice la blocurile de locuinţe: SD9C, SC 1 şi 2, str. Siderurgiştilor nr. 23 - Siderurgiştilor Vest, D, str. Domnească nr. 15 - Centru şi A5 tronson 6, str. Brăilei nr. 205 - Micro 20 din municipiul Galaţi”, în valoare de aproximativ 760.000 de euro.

Obiectivul general al proiectului constă în sprijinirea îmbunătăţirii eficienţei energetice a clădirilor rezidenţiale din municipiul Galaţi ceea ce va conduce la reducerea consumului de energie contribuind astfel la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Obiectivul specific constă în creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe: SD9C scara 1 şi 2 din Siderurgiştilor Vest, D din cartierul Centru şi A5 din Cartierul Micro 21 din municipiul Galaţi, cu efecte favorabile asupra calitaţii mediului ambiental şi a sănătăţii oamenilor. În urma reducerii consumurilor energetice se va reduce amprenta de carbon a blocurilor de locuinţe şi va creşte calitatea vieţii locatarilor din 111 apartamente.

Principalele lucrări de intervenţie vizează: termoizolarea anvelopei pe faţada blocurilor, inclusiv la pereţii interiori ai balcoanelor; schimbarea tuturor elementelor vitrate din lemn si PVC neconforme, cu tâmplarie din profile PVC pentacameral cu geam termoizolator triplu; termoizolarea interiorului casei scării cu polistiren extrudat; reabilitarea straturilor terasei necirculabile prin termoizolare şi realizarea unei şape armate ca suport pentru hidroizolaţia din două straturi de membrană; izolarea planşeului peste subsol; schimbarea lămpilor de iluminat existente cu lămpi de iluminat tip LED; refacerea trotuarelor perimetrale; înlocuirea unui lift de persoane existent dotat cu facilitaţi care permit folosirea acestuia de către persoanele cu dizabilităţi la Blocul A5.

Procedura de achiziţie aferentă contractului de execuţie de lucrări este în desfăşurare, termenul limită pentru depunerea ofertelor fiind 29 iulie 2020. Valoarea totală a proiectului este de 3.665.018,76 lei cu TVA. Perioada de implementare a proiectului este de 17 luni de la semnarea contractului de finanţare. Durata estimată pentru execuţia lucrărilor este de 12 luni.

În cadrul programului de reabilitare termică a clădirilor rezidenţiale au mai fost semnate contractele de finanţare privind creşterea performanţei energetice a următoarelor blocuri: G2 şi G3 - str. Constructorilor nr.10; C6C - str. G-ral Dragalina nr. 6; M - strada Albatros nr. 1; D - din cartierul Micro 13B; PR3A - cartierul Micro 21; G8 şi G1 din str. Brăilei. În total este vorba despre un număr de 540 de apartamente, inclusiv cele 111 apartamente aferente blocurilor SD9C, A5, D.

Municipiul Galaţi are în procedura de evaluare cereri de finanţare pentru un număr de 27 de blocuri de locuinţe, cu un număr total de 1.833 de apartamente. La solicitarea asociaţiilor de proprietari sunt contractate şi în pregătire documentaţii tehnice pentru alte 22 de blocuri cu un număr de 1.097 de apartamente.

„Preocuparea este să atragem cât mai multe fonduri europene, inclusiv pentru modernizarea blocurilor din oraş. Am semnat astăzi contractul de finanţare pentru creşterea eficienţei energetice a încă trei blocuri: SD9C din Siderurgiştilor Vest, D din Centru şi A5 din Micro 20, un proiect de circa 760.000 de euro. În plus, am mai depus cereri de finanţare pentru încă 27 de blocuri cu 1.833 de apartamente şi mai avem în pregătire documentaţiile pentru alte 22 de blocuri cu 1.097 de apartamente“, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu