Amenzi de până la 70.000 de lei pentru cei care nu poartă mască de protecţie în spaţiile publice Recomandat

Marți, 07 Aprilie 2020 12:36
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii care nu respectă Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă cu privire la obligativitatea purtării măştilor în spaţiile publice riscă amenzi grele. Potrivit Instituţiei Prefectului Judeţului Galaţi, nerespectarea prevederilor legale în acest sens atrage sancţiuni cu amendă de la 2.000 la 20.000 de lei pentru persoanele fizice şi de la 10.000 la 70.000 de lei pentru persoanele juridice.

Reamintim că începând de luni, 06 aprilie 2020, la Galaţi, a intrat în vigoare Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă cu privire la obligativitatea purtării măştilor sau orice altă formă de material de protecţie pentru nas şi gură, oriunde mergem în spaţiile publice sau în mijloacele de transport în comun. Administratorii şi conducătorii instituţiilor sunt responsabili de a nu permite cetăţenilor accesul în mijloacele de transport şi incintele clădirilor şi spaţiilor enumerate mai sus fără măştile de protecţie. Se poate folosi orice mijloc de protecţie a feţei şi nasului, cum ar fi eşarfe, fulare, măşti confecţionate manual, etc.

Nivelurile ridicate de răspândire şi severitate a infecţiei cu coronavirus îngrijorează până şi specialiştii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care au declarat zilele trecute că pandemia este „departe de a se fi încheiat” chiar şi în Asia, iar fiecare ţară, fără excepţii, trebuie să întreprindă cele mai îndrăzneţe acţiuni pentru a încetini răspândirea acestui virus. Pe lângă restricţiile de circulaţie a populaţiei, una dintre măsurile care i-a avânt în multe ţări europene este purtarea obligatorie a măştii de protecţie. În Bulgaria şi Cehia, cetăţenii sunt obligaţi să poarte măşti în orice spaţiu public, interior sau exterior. Austria şi Germania sunt deja pregătite să pună în practică această măsură, iar lista exemplelor poate continua.

La nivel naţional, masca este obligatorie în următoarele judeţe: Hunedoara, Maramureş, Galaţi, Vaslui, Iaşi, Suceava şi Bacău.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu