Amenzi de peste 2.000.000 lei, aplicate de poliţiştii locali în primele trei luni din 2019 Recomandat

Luni, 15 Aprilie 2019 16:23
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 7.100 de sancţiuni contravenţionale în sumă de aproximativ 2.200.000 lei, au aplicat în primul trimestru al anului 2019 poliţiştii locali de la nivelul municipiului Galaţi pentru fapte care contravin legislaţiei în vigoare şi au fost constatate şi 95 de fapte cu caracter penal.

Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate de poliţiştii locali de la Ordine Publică. Aceştia au aplicat un număr de 4.963 de sancţiuni contravenţionale, valoarea acestora depăşind suma de de 1.400.000 lei, şi au constatat în flagrant un număr de 43 fapte cu caracter penal. Sancţiunile au fost aplicate pentru murdărirea domeniului public, distrugerea spaţiilor verzi, distrugerea/degradarea mobilierului urban, încălcarea normelor legale privind staţionarea voluntară a autovehiculelor cu masa totală mai mare de 3,5 tone, respectiv mai mult de 9 locuri pe scaune, tulburarea ordinii şi liniştii publice, consum de băuturi alcoolice în alte locuri decât cele special amenajate, dar şi fumat în locuri publice, comerţ neautorizat, etc.

"Personalul Poliţiei Locale Galaţi şi-a atins obiectivele şi priorităţile în primul trimestrul al anului 2019. Am reuşit să prevenim anumite fapte stradale şi contravenţionale care intră în competenţa Poliţiei Locale, în domeniul rutier am menţinut o stare de normalitate în zonele pe care ni le-am propus să le monitorizăm, respectiv zona Piaţa 30 Decembrie, Colegiul Naţional «Costache Negri», Palatul de Justiţie, strada Domnească şi strada Brăilei. Pentru următorul interval de timp ne-am propus ca priorităţi să asigurăm ordinea publică cu prilejul Sărbătorilor Pascale, în special în zona lăcaşelor de cult şi a cimitirelor, să menţinem siguranţa rutieră conform competenţelor îndeosebi în domeniul parcărilor neregulamentare şi nu în ultimul rând să sprijinim organele Primăriei în toate activităţile ce ţin de salubrizarea şi curăţenia oraşului, asfaltări, amenajări de spaţii civice, zone de agrement, toate în vederea creării unei normalităţi pentru comunitatea gălăţeană", a declarat Petrică Hahui, director general Poliţia Locală Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu