Amenzi grele date în cadrul Planurilor de măsuri ale Poliţiei Locale Galaţi Recomandat

Luni, 21 Iunie 2021 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

117 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 60.000 lei, au aplicat în luna mai 2021 poliţiştii locali, în cadrul Planului de măsuri “Gospodărirea Municipiului 2021”. Cele mai multe dintre amenzile date de oamenii legii, 80 la număr, au fost pentru abandonare deşeuri.
Ca exemplu în acest sens stau şi trei sancţiuni, în sumă de 5.300 de lei, aplicate de poliţiştii locali din cadrul Serviciului de Protecţie a Mediului. Este vorba despre operatori economici care au încălcat prevederile HCL 316/2019, HCL 260/2018 şi Legii 252/2003. Persoanele juridice în cauză au fost sancţionate pentru: abandonarea de deşeuri de hârtie şi carton în locuri neautorizate; aruncarea de deşeuri de mari dimensiuni pe terenuri virane; abandonarea de deşeuri generate din activitatea economică (comerţ) la punctele de colectare a gunoiului special amenajat pentru persoane fizice.
Reamintim că, Planul de măsuri “Gospodărirea Municipiului 2021” se derulează în perioada aprilie – noiembrie 2021. În primele două luni de desfăşurare, poliţiştii locali din cadrul structurilor de ordine publică şi Serviciul de Protecţie a Mediului au aplicat un număr de 273 de sancţiuni contravenţionale.
Un alt plan de măsuri care se derulează la această dată la nivelul municipiului Galaţi, de către Poliţia Locală, este “Siguranţa în trafic”. În luna mai 2021, poliţiştii locali au aplicat un număr de 397 de sancţiuni contravenţionale, în sumă de peste 69.000 lei şi 618 puncte penalizare. Planul de măsuri “Siguranţa în trafic” se desfăşoară pe toată durata anului 2021. Poliţiştii locali vor aplica sancţiuni contravenţionale, conform atribuţiilor legale, pentru: oprire/staţionare neregulamentară; traversare prin loc nepermis; acces interzis pe anumite sectoare de drum sau căi de acces; parcarea neregulamentară a autoturismelor pe trotuar sau spaţiul verde; expunerea spre vânzare a autoturismelor, pe domeniul public, autovehiculele abandonate pe domeniul public, etc.
În prima lună de derulare a Planului de măsuri “Estival 2021”, poliţiştii locali au aplicat un număr de 138 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 27.000 lei. Un număr important de amenzi au fost date pentru: murdărirea domeniului public, comerţ neautorizat pe domeniul public, lipsă lesă animal de companie, parcarea pe trotuar, parcare pe spaţiul verde, oprire interzisă, consum băuturi alcoolice, fumat în loc nepermis, tulburarea liniştii publice, etc.
În doar câteva zile, în cadrul Planului de măsuri ”Estival 2021”, poliţiştii locali din cadrul Secţiilor nr. 1, 2, 3 şi 5, au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 19.000 lei, pentru următoarele fapte: murdărirea domeniului public, consum băuturi alcoolice şi tulburarea liniştii publice. Astfel, poliţişti locali din cadrul Secţiei nr. 5 au sancţionat contravenţional, cu amenzi în valoare totală de 8.000 lei, un număr de 13 persoane. Acestea au fost depistate în timp ce consumau seminţe de floarea soarelui în parcarea de lângă Grădina Publică. De asemenea, oamenii legii au depistat două persoane de sex masculin, care consumau băuturi alcoolice, într-un parc de joacă pentru copii, situat la intersecţia străzii Războieni cu strada Bucovinei. În acest caz, persoanele în cauză au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare totală de 200 lei.
Totodată poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Locală, au depistat în parcul de copii de pe Faleza Inferioară, un grup format din cinci tineri, cu vârste cuprinse între 16 şi 27 de ani. Persoanele în cauză practicau jocuri de noroc şi consumau seminţe de floarea soarelui aruncând cojile rezultate pe domeniul public spre indignarea trecătorilor. Pentru aceste fapte, tinerii au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 8.000 lei.
La rândul lor, poliţiştii locali din cadrul Secţiei nr. 2 l-au sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 1.000 lei, pe numitul M.M., în vârstă de 34 ani, din Galaţi. Persoana în cauză a fost depistată într-un parc de pe strada Saturn, în timp ce consuma băuturi alcoolice şi profera injurii şi expresii jignitoare la adresa persoanelor aflate în zonă, având totodată un comportament sfidător la adresa oamenilor legii.
Două sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 2.000 lei, au primit şi numiţii C.N., în vârstă de 43 ani, din judeţul Brăila şi P.V., în vârstă de 51 ani, din comuna Independenţa, judeţul Galaţi. Poliţiştii locali din cadrul Secţiei nr. 3, au depistat persoanele în cauză, în faţa unui bloc de pe strada Brăilei, în timp ce tulburau liniştea locatarilor prin ţipete şi larmă, încălcând astfel prevederile legale, transmite Poliţia Locală Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu