Amenzi grele pentru consumul de alcool pe domeniul public (FOTO) Recomandat

Joi, 11 Iulie 2019 14:17
Publicat în Eveniment

177 de sancţiuni contravenţionale în sumă de peste 30.000 de lei au aplicat în doar câteva zile poliţiştii locali de la ordine publică, pe raza Secţiilor nr. 2, 3 şi nr. 4, în cadrul Planului de măsuri - Estival 2019, a anunţat Poliţia Locală Galaţi. Cele mai multe amenzi, 141 la număr, în valoare de 22.000 de lei, au fost date pentru consum de băuturi alcoolice pe domeniul public şi tulburarea liniştii publice.

De asemenea, pentru fapte privind curăţenia localităţii, deversarea unor deşeuri în canalul de scurgere, comerţ neautorizat, gătitul pe domeniul public, plimbarea animalelor de companie fără lesă sau parcarea pe trotuar, poliţiştii locali au aplicat un număr de 29 de sancţiuni, în sumă de 7.700 de lei.

Oamenii legii au acţionat în zona Parc Turn TV, Parc Selgros, Lizieră Stadion MHC, Platou Sala Sporturilor, Micro 19 - Aleea Comerţului, Micro 21, Micro 17, strada Caişilor, cămine - strada Năruja, Piaţa Micro 39, locurile de joacă, strada Feroviarilor, zona Cin - Cin, Maşniţă şi strada Podul Înalt.

Amenzi de 80.000 de lei, în luna iunie

În luna iunie 2019, în cadrul acestui Plan de măsuri, poliţiştii au aplicat 280 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 80.000 de lei.

Cele mai multe au fost date pentru consum de băuturi alcoolice, tulburarea liniştii publice, adresare de expresii jignitoare, apelare la mila publicului, gesturi obscene, desenarea cu graffiti, murdărirea domeniului public, parcarea pe trotuar, comerţ stradal neautorizat, parcarea pe spaţiul verde, murdărirea mobilierului urban, depozitare materiale de construcţii, fumat în loc nepermis, staţionare interzisă, acces interzis, oprire interzisă, plus 68 de puncte penalizare.

Circulaţia pe drumurile publice, o prioritate în 2019

Reamintim că Poliţia Locală derulează la nivelul municipiului Galaţi, pentru al treilea an consecutiv, pe perioada anotimpului cald, mai - septembrie, Planul de măsuri - Estival.

În cadrul acestei acţiuni poliţiştii locali au în vedere identificarea persoanelor care săvârşesc fapte ilicite şi luarea măsurilor legale, combaterea şi prevenirea distrugerii mobilierului urban, menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, respectarea prevederilor legale privind curăţenia localităţii, prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi întărirea sentimentului de siguranţă publică în cadrul comunităţii.

La ediţia de anul acesta, una dintre priorităţi este legată de circulaţia pe drumurile publice, subiect despre care Monitorul de Galaţi a relatat în articolul "Poliţia Locală promite că va elibera Faleza Superioară de autoturisme parcate aiurea", iar în primele două luni au fost aplicate un număr de 607 de sancţiuni contravenţionale, în sumă de aproximativ 180.000 de lei.

Articole similare: Buzunare mai uşoare pentru gălăţenii care au murdărit domeniul public. Câte amenzi au dat poliţiştii într-o singură lună

VEZI FOTO în Galeria de imagini de mai jos!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu