Amenzi uriaşe în Galaţi pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID Recomandat

Marți, 07 Iulie 2020 11:34
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Acţiunea de amploare a forţelor de ordine din Galaţi pentru verificarea normelor de protecţie împotriva răspândirii infectarii cu COVID-19 a continuat. Astfel, au fost verificate 193 de societăţi comerciale şi au fost legitimate aproximativ 250 de persoane, iar ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate un număr de 239 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 76.760 de lei.

Din totalul acestora, 8 au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor instituite pe perioada stării de alertă societăţilor comerciale pentru modul necorespunzător de amenajare a terasei, privind distanţarea fizică şi locul prevăzut la mese, 69 de sancţiuni persoanelor care nu au respectat măsurile de protecţie individuală, 74 pentru încălcarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, la Legea nr. 61/1991, 84 pentru încălcarea legislaţiei rutiere conform prevederilor OUG 195/2020, 3 la OUG 97/2005 şi o sancţiune contravenţională pentru abatarea de la prevederile HG 984/2005, privind normele sanitare veterinare şi siguranţa alimentelor.

Mesajelor forţelor de ordine gălăţene este următorul: „Facem apel la cetăţeni să respecte măsurile de protecţie sanitară şi de distanţare fizică pentru a proteja atât viaţa lor, cât şi pe aceea a celorlalţi. Sănătatea şi siguranţa cetăţenilor sunt prioritare!“.

Articole similare: Razie după ”nepurtătorii” de mască

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu