Angajații Trecere Bac, agresați periodic pe malul tulcean (FOTO/VIDEO) Recomandat

Joi, 15 August 2019 15:19
Publicat în Eveniment

Două incidente grave, în urma cărora doi angajați de la Trecere Bac Galați au fost agresați, au fost înregistrate pe malul tulcean, în mai puţin de o săptămână. În cel mai recent caz, petrecut acum două zile, un agent de pază de la Trecere Bac a fost pur și simplu călcat cu mașina de un bărbat care a forțat urcarea pe bac pentru că nu avea "chef" să stea la coadă. Au sărit ceilalți șoferi și i-au oprit motorul. Apoi individul a amenințat că se aruncă de pe bac, dar angajații de la bac alături de alți șoferi, l-au oprit înainte de a se arunca în Dunăre. Totuşi, a fost chemată o navă pentru a interveni în cazul în care bărbatul ar fi sărit.

"Șoferul acela a depășit toată coloana, a venit în față, și-a luat bilet de la casierie, eu l-am oprit de câteva ori, l-am rugat să se ducă la rând, nu a vrut, și «cu de-a sila», a intrat pe pasarela bacului. Cred că era beat, drogat, nu știu. Eu eram în fața mașinii și am sunat la 112 când el a accelerat și a dat peste mine cu mașina", a spus Cosmin Gherghe, victimă, agent de pază Trecere Bac.

Cei de la Trecere Bac sunaseră inițial la postul de poliție de la IC Brătianu, dar acolo agentul i-a sfătuit să sune direct la 112, deoarece lui i s-a terminat programul la ora 16.00. După şapte încercări de a contacta 112, li s-a răspuns, iar polițiștii au ajuns după aproximativ o oră și jumătate de la apel. Cu doar câteva zile înainte, un alt angajat de la Trecere Bac fusese bătut de câțiva tineri din IC Brătianu, deoarece, mai devreme, nu îl lăsase pe unul dintre ei să sară de pe bacul care deja pleca.

"Un băiat, nu ştiu cine este, a vrut să se urce pe bac şi să se arunce de pe acesta. I-am spus că deja mi s-au luat 10% din salariu şi că nu vreau să ajung iar la sancţiuni şi este şi riscant pentru el. M-a înjurat, a folosit cuvinte greu de reprodus. Am plecat la Galaţi, ne-am întors, şi pe ponton erau doi indivizi. Când m-am dus să iau ceva, am luat preventiv spray-ul la mine ca să mă apăr. Atunci unul m-a provocat în faţă şi când am văzut că celălalt vine de la spate am băgat mâna după spray. Am fost lovit de la spate, m-au trântit jos, mi-au spart ceasul, ochelarii. Nu mi-au spus nimic. A fost pentru că m-am luat de juniorul acela de la ora 16.00", a spus Lucian Croitoru, victimă, angajat Trecere Bac.

Potrivit reprezentanților IPJ Tulcea, în primul caz, cel în care s-a forțat urcarea pe bac, șoferul, un bărbat din Niculițel, este cercetat pentru comiterea infracțiunii de loviri și alte violenţe, dar în cel de-al doilea caz nu este dosar înregistrat, deoarece victima și agresorii s-au împăcat la poliție atunci când victima s-a dus să depună plângere. De altfel, numărul agresiunilor este din ce în ce mai mare și lipsa polițiștilor tulceni din zonă, care ajung greu când sunt chemați, nu a rămas fără urmări.

"Angajaţii mei nu au voie seara să stea în malul tulcean, acolo unde ar trebui să stăm cu Bac-ul mic, Poienari 2, pentru a prelua salvările care vin de la Tulcea. Din cauza a ceea ce se întâmplă stăm la Galaţi, este pierdere de timp şi astfel, automat, orice urgenţă medicală are întârzieri. Cred că este cazul să suplimentăm numărul de agenţi. Noi respectăm legislaţia cu privire la preluarea casierei, a siguranţei pe bac, dar trebuie să fie cineva şi pe cheu care să menţină ordinea, să se implice. Noi nu putem sta pe malul tulcean noaptea pentru că nu se poate coborî pe cheu, avem filmări cum sunt bătuţi angajaţii de diferiţi indivizi. Noi avem proprii angajaţi care asigură paza, angajaţi care au toate autorizaţiile şi atestatele ca cei de la firmele de pază. Când a avut loc incidentul, am sunat la postul de poliţie din IC Brătianu şi mi s-a spus că programul este până la ora 16.00 şi să sunăm la 112. Am sunat la 112, de şapte ori până ni s-a răspuns, când ne-au răspuns au spus că sosesc", a precizat Mara Vasilache, administrator Trecere Bac.

Reprezentanții IPJ Tulcea au comunicat la comada inspectoratului că se fac încercări pentru a se rezolva problema de siguranță de pe malul tulcean la Trecere Bac.

FOTO şi VIDEO mai jos!

Media

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu