Angajări fără liceu, în număr mare la Galaţi Recomandat

Duminică, 03 Iulie 2022 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În perioada ianuarie-mai 2022, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Galaţi au fost încadrate în muncă 1648 persoane, dintre care 654 femei.
Din totalul persoanelor ocupate până la data de referinţă, 869 au peste 45 de ani, 328 au varsta mai mica de 25 ani, 256 au vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani, 133 au varsta cuprinsa intre 25-30 ani, iar 62 au varsta cuprinsa între 30 şi 35 de ani.
În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 888 provin din mediul urban, iar 760 persoane sunt din mediul rural.
Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane sunt cu studii gimnaziale (476 persoane), cu studii liceale (443 persoane), cu scoli profesionale/arte si meserii (436 persoane). Numărul celor cu studii superioare este de 181, al celor cu studii primare si fara studii este de 91, in timp ce persoanele cu studii postliceale incadrate sunt in numar de 21.
Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Galaţi, 500 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM Galati.
Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.
Astfel, în perioada ianuarie-mai 2022, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 3000 persoane, potrivit AJOFM Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu