Aproape 140 de şcoli din judeţul Galaţi nu au autorizaţie sanitară sau autorizaţie de securitate la incendiu Recomandat

Miercuri, 07 August 2019 15:53
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prefectul judeţului Galaţi, Dorin Otrocol, a convocat, miercuri, 07 august 2019, într-o şedinţă de lucru toţi primarii şi directorii acelor unităţi de învăţământ din judeţul Galaţi care nu îndeplinesc condiţiile pentru avizarea sanitară sau pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu. La şedinţa care a avut loc la Prefectura Galați au participat şi reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, ai Inspectoratului Şcolar şi ai Direcţiei de Sănătate Publică astfel încât să se găsească soluţii la problemele expuse.

"La această oră, în judeţul Galaţi, nu au autorizaţie sanitară de funcţionare 99 de unităţi de învăţământ (din care 18 în mediul urban şi 81 în mediul rural), alte 11 unităţi fiind parţial autorizate (11 în mediul urban, 3 în mediul rural). De asemenea, 29 de unităţi nu au autorizaţia de securitate la incendiu. Printre motivele neautorizării se numără: amplasarea gradiniţelor la parter de bloc, cubaj şi iluminat natural insuficient, dotări sanitare insuficiente, lipsa apei potabile, lipsa apei curente, locaţii improprii sau degradate, etc.", se arată într-un comunicat al Prefecturii Galaţi.

În consecinţă, prefectul judeţului Galaţi, Dorin Otrocol, a cerut tuturor primarilor să remedieze cât mai urgent neconformităţile astfel încât elevii să înceapă anul şcolar în cele mai bune condiţii posibile, iar edilii s-au angajat să depună toate eforturile în acest sens.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu