ArcelorMittal va creşte cu 20% salariile brute ale angajaţilor

 
Miercuri, 20 Decembrie 2017 09:52
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Combinatul siderurgic ArcelorMittal din Galaţi va majora salariile brute cu 20% pentru a proteja câştigurile nete ale angajaţilor săi, ca urmare a aplicării recentelor Ordonanţe de Guvern şi în urma încheierii unui acord cu partenerul social.
Potrivit unor surse sindicale, actul adiţional de transfer al taxelor sociale de la angajator la angajat a fost negociat în zilele de 7, 14 şi 19 decembrie. Tot pe 19 decembrie a avut loc şi o nouă rundă de negocieri pentru noul contract colectiv de muncă, se arată într-un comunicat de presă transmis de purtătorul de cuvânt Dorian Dumitrescu.
"Noi am trimis administraţiei o hârtie cu trei puncte: modificările corespunzătoare prin transferul taxelor de la angajator la angajat să se opereze prin creşterea brutului; brutul să fie crescut astfel încât cheltuielile totale cu salariaţii să fie menţinute stabile, pentru ca aceştia să beneficieze de reducerea impozitului pe venit din salariu, de la 16 la 10%; mărirea salariului brut operată prin acest transfer de taxe este o consecinţă directă a OUG 79/2017 şi OUG 82/2017, prin care se transferă contribuţiile de la angajator la salariat şi acest transfer de taxe nu se substituie negocierii salariale colective şi nu este o creştere salarială anuală", a declarat purtătorul de cuvânt al Sindicatului Siderurgistul AMG, Vasile Crişan.
Combinatul are aproximativ 5.800 de angajaţi proprii, iar alţi circa 2.000 aparţin unor firme contractoare de pe platforma siderurgică.
Combinatul siderurgic produce aproximativ două milioane de tone de fontă anual, din care aproximativ 65% merge către export.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu