Asistentă de la Spitalul de Boli Infecţioase hărţuită de vecini: Mi-au aruncat cu clor pe uşă şi mi-au spus că nu am ce să caut aici Recomandat

Joi, 02 Aprilie 2020 16:58
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Situație fără precedent la Galați, unde o asistentă la Spitalul de Boli Infecțioase susține că a fost pur și simplu hărțuită de alți locatari de bloc, dată afară din magazinul de la parterul imobilului, deoarece oamenii îi reproșau că i-ar putea infecta cu COVID-19. Femeia a făcut totul public pe un site de socializare.

Drama femeii a început în momentul în care la Spitalul de Boli Infecțioase, acolo unde lucrează ca asistentă, lucrurile au început să se înrăutățească. Odată cu primirea primilor suspecți sau contacti, femeia a decis să-și părăsească domiciliul și să se autoizoleze de familie într-un alt apartament aflat în proprietate, dar în care nu mai locuise de câțiva ani.

Vecinii de pe scară știau că lucrează la spital și pe fondul pandemiei de coronavirus s-au gândit că femeia preferă să locuiască separată de familie pentru că este infectată. Și din acel acel moment a început calvarul. „Mi-au trimis poliția la ușă și m-au tras la răspundere că de ce locuiesc eu la acest apartament, care repet este proprietate personală, pentru că lucrez la Spitalul de Boli Infecțioase. Când am urcat la etaj am văzut clor pe ușă, au aruncat cu găleata, și am zis că nu se poate așa ceva. Am coborât la magazin să îmi iau un bidon de apă, m-a dat afară din magazin și mi-a zis că nu am ce să caut, că lucrez la Boli Infecțioase. Eu nu voi renunţa la ceea ce fac, în continuare îmi voi face meseria. Pot să le spun că nu COVID-ul îi va omorî ci prostia umană, disperarea asta și frica“, a spus Mihaela Pal , asistenta de la Spitalul de Boli Infecțioase Galați.

Polițiștii au intervenit în acest caz şi au deschis dosare penal. „Polițiștii au mers imediat la fața locului și au identificat persoana în cauză constatând că este vorba despre o femeie angajată a unui spital din municipiul Galați, dar în urma verificărilor s-a stabilit că față de aceasta nu este dispusă măsură izolării la domiciliu. Apoi, femeia în cauza a sesizat poliția cu privire la faptul că ar fi avut un conflict verbal cu administratorul în urmă căruia acesta i-a cerut să părăsească incinta magazinului”, a declarat cms. șef Gabriela Costin, IPJ Galați.

Problemele femeii au ajuns la autoritățile locale care descalifică comportamentul vecinilor și solicită măsuri aspre. „Noi, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne din Galați condamnăm cu tărie astfel de gesturi ale unor semeni ai noștri care în aceste momente grele nu fac altceva decât să amenințe sau să pună în pericol starea cadrelor medicale. Le mulțumesc cadrelor medicale pentru tot ceea ce fac și pentru felul în care își desfășoară activitatea“, a precizat Gabriel Avrămescu, prefect de Galați.

Președintele Consiliului Județului Galați este consternat de faptele petrecute și înțelege dorința cadrelor medicale care vor să-și protejeze familiile. Pentru a nu se mai repeta astfel de cazuri a închiriat camere la un hotel din Galați. „Trebuie să înțelegem ce este în sufletul acestor oameni care merg acasă și se gândesc că s-ar putea să își infecteze familia sau s-ar putea ca un membru al familiei să ia acest virus. Este incalificabil ce se întâmplă din partea unor oameni. Vom pune la dispoziție spații de cazare pentru tot personalul medical atât cât ne vor cere spitalele”, a precizat Costel Fotea, președinte CJ Galați.

Patronul magazinului regretă acum cele întâmplate și recunoaște că a greșit atunci când a cedat presiunii la care a fost supus de vecinii de pe scară. „Tot blocul vuiește că doamna lucrează la Infecțioase şi că ar fi fost lăsată în izolare. Au fost presiuni foarte mari pe noi, ne-au spus că dacă mai vine pe aici şi o primim în magazin, ei nu mai intră. Am fost puși la mijloc și am zis că decât să mi-i pun în cap pe toți mai bine îi spun frumos doamnei că nu putem să o mai servim. Pe vremea asta toată lumea e panicată. Și doamna poate trebuia să explie mai bine locatarilor ce se întâmplă. Acum m-au lămurit cei de la poliție și nu mai este nicio problemă“, susține Silviu Andrei, administratorul magazinului.

Vecinii de pe scară refuză să vorbească, iar cei care o fac nu recunosc nimic și o scot vinovată tot pe asistentă pentru că nu le-a dat explicații. Mihaela Pal are 44 de ani și aproape jumătate din viață și-a petrecut-o la Spitalul de Boli Infecțioase ca asistentă. Are doi copii dintre care fata de 19 ani este studentă la medicină. Femeia spune că nu va ceda și va rămâne autoizolată singură în apartamentul ei în timpul liber dintre ture în ciuda opiniei vecinilor.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu