ATENŢIE! Garda de Mediu începe confiscările Recomandat

Vineri, 29 Mai 2020 12:49
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Garda Naţională de Mediu (GNM) a definitivat, săptămâna trecută, procedura confiscării bunurilor şi mijloacelor cu care se produc contravenţii şi infractiuni de mediu. Astfel, persoanele care aruncă gunoiul aiurea, dar şi cele care deversează, în mod ilegal, reziduuri în ape şi în canalizări, cei ce braconează şi, în general, toţi cetăţenii care încalcă prevederile legislaţiei de mediu, riscă amendă, dar şi conficarea bunurilor.

În afară de aplicarea unor amenzi usturătoare, sau după caz, înaintarea unor dosare penale, comisarii Gărzii de Mediu pot confisca toate mijloacele cu care se produc aceste infracţiuni sau contravenţii. Este vorba despre autoturisme, remorci, autoutilitare, autospeciale, bărci, motoare, unelte de pescuit, etc.

„Potrivit noii proceduri, sunt supuse confiscării următoarele categorii de bunuri: bunurile destinate săvârşirii contravenţiei, bunurile folosite la săvârşirea contravenţiei şi bunurile rezultate din săvârşirea contravenţiei. În urma întocmirii procesului verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei, comisarii GNM indisponibilizează bunurile în vederea confiscării, urmând ca sancţiunea complementară de confiscare să rămână obligatorie şi executorie la pronunţarea instanţelor de judecată, printr-o hotărâre definitivă, în cazul contestării procesului-verbal. În cazul mijloacelor de transport indisponibilizate în vederea confiscării care aparţin unei alte persoane decât contravenientul, comisarul anunţă, în termen de maximum 24 de ore, organele de poliţie pentru a fi lăsate spre păstrare acestora, până la identificarea proprietarului mijlocului de transport pentru tragerea la răspundere“, se arată într-o informare a Gărzii de Mediu Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu