Autobuz cu hidrogen, prezentat în premieră la Galaţi (FOTO) Recomandat

Miercuri, 10 Noiembrie 2021 15:48
Publicat în Eveniment

Astăzi a fost prezentat în premieră, la Galaţi, autobuzul alimentat cu hidrogen, în cadrul unui eveniment susţinut de Solaris Bus&Coach şi Linde Gaz România, în faţa sediului Primăriei. Eveniment despre care Monitorul de Galaţi a relatat în articolul „Premieră: Autobuz cu hidrogen, în teste pe străzile Galaţiului“.
Soluţia de propulsie a mijloacelor de transport în comun cu hidrogen are o serie de avantaje dintre care amintim distanţa de deplasare de până la 350 de kilometri la o încărcare în condiţii de trafic diverse, o alimentare rapidă şi mai ales reducerea emisiilor de carbon în condiţiile în care singurul produs secundar al reacţiilor chimice este apa. Costul unui astfel de mijloc de transport este de aproximativ 700.000 de euro.
Autobuzul va rămâne în oraşul nostru timp de o săptămână pentru sesiuni de prezentare.
Primăria municipiului Galaţi a realizat deja o serie investiţii importante pentru un transport modern şi ecologic. Astfel, sunt deja în circulaţie 17 troleibuze, 20 de autobuze hibrid şi 4 tramvaie - primele din ultimii 40 de ani, dintr-o serie de opt. Mai mult, municipalitatea a investit şi în infrastructura de transport, pentru reabilitarea căilor de rulare a tramvaielor sau extinderea reţelei pentru troleibuze,  informează Primăria Galaţi. VEZI FOTO, în Galeria de imagini de mai jos! ↓

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu