Bani europeni pentru modernizarea Şcolii nr. 25 din Galaţi Recomandat

Vineri, 06 Mai 2022 09:26
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria municipiului Galaţi informează că fost semnat contractul de finanţare europeană pentru obiectivul „Reabilitarea şi eficientizarea energetică a Şcolii Gimnaziale nr. 25 din Municipiul Galaţi”. Principalele categorii de lucrări de intervenţie sunt: reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii; reabilitarea termică a sistemului de furnizare a apei calde de consum; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice şi/sau termice pentru consum propriu (pompe de căldură de tip aer-apă); modernizarea instalaţiei de iluminat aferente clădirii; instalarea sistemelor de climatizare; lucrări de management energetic; lucrări conexe.

Valoarea totală a proiectului este de 3.825.593,46 lei cu TVA, din care fondurile nerambursabile reprezintă 2.235.417,91 lei cu TVA. Perioada de implementare a proiectului este de 14 luni, termenul de finalizare fiind 30.06.2023.

Obiectivul de investiţii este situat în municipiul Galaţi, strada Basarabiei, nr. 25, clădirea fiind construită în anul 1960. Beneficiarii direcţi ai investiţiei sunt cei 501 elevi înscrişi în învăţământul primar şi gimnazial, 35 de cadre didactice şi 7 cadre didactice auxiliare şi nedidactice.

Obiectivul general al proiectului constă în creşterea eficienţei energetice a clădirilor publice din municipiul Galaţi, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi implicit scăderea costurilor cu energia termică prin reducerea pierderilor de căldură.

Proiectul este finanţat în cadrul POR 2014-2020 Axa prioritară 3 – Sprijinirea  tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţii 3.1 – Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor, Operaţiunea B – Clădiri Publice, Apel de proiecte nr. POR/2020/3/3.1/B/2/NE,SE,SM, precizează municipalitatea.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu