Bărbat de la Cuca salvat cu elicopterul

Marți, 19 Ianuarie 2016 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Localitatea Cuca din judeţul Galaţi a fost izolată de duminică până marţi la ora 11 în nămeţii de zăpadă. DN 24D Galaţi - Bârlad a fost închis şi acum abia se circulă pe un fir. A fost imposibil să se ajungă chiar şi cu şenilatele la un bărbat de 59 de ani care suferise o masivă hemoragie digestivă care îi punea viaţa în pericol. Bărbatul acuza dureri şi prezenta hemoragie digestivă superioară de două zile iar în orele următoare starea lui s-ar fi agravat şi mai mult. Ambulanţele nu pot ajunge în localitatea Cuca, iar transportul cu şenilatata până la ambulanţă ar fi durat mult prea mult.
„De două zile mă doare… aştept... bine că am ajuns“, a spus bărbatul odată coborâtt din elicopterul SMURD, singurul mijloc de salvare. Asta deoarece doar cu elicopterul SMURD s-a ajuns marţi dimineaţă la caz. Viscolul s-a mai domolit şi nu mai erau probleme cu aterizarea elicopterului.
„În continuare mai există zone blocate de dopuri, zăpadă viscolită... dar e mai bine“, a spus căpitanul comandor Sebastian Stolerciuc, pilotul elicopterului SMURD Galaţi.
„Am reuşit să stabilizăm pacientul. Are 59 de ani şi a suferit o hemoragie digestivă superioară. Trebuia de mult să ajungă la un spital, dar, din fericire, nu este prea târziu. S-a intervenit la timp”, a precizat dr. Liliana Dragomir, medic SMURD Galaţi.
Bărbatul a fost stabilizat la sol şi transferat la Spitalul de Urgenţă Galaţi pentru intervenţii chirurgicale.
În rest, din cauza viscolului, Serviciul Judeţean de Ambulanţă a intervenit pe străzi pentru a salva oamenii care riscau să moară de frig.
„Am preluat cinci persoane care sufereau de hipotermie în diverse stadii. Trei au fost duşi iniţial la Spitalul de Urgenţă iar apoi tot la centrul de cazare al persoanelor fara adăpost, aşa cum am făcut şi cu ceilalţi doi“, a preciyat dr. Mihai Polinschi, director SAJ Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu