Bibliotecarii îşi u(r)nesc bicicletele din nou - CicloBiblio2018

Duminică, 12 August 2018 00:47
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A doua ediţie a Academiei de vară a bibliotecarilor ciclişti #cicloBiblio2018 se va desfăşura, în perioada 14-19 august 2018, şi vor fi angrenaţi bibliotecari din Galaţi şi Constanţa. Timp de şase zile, bibliotecari şi prieteni ai bibliotecilor vor pedala împreună, de la Constanţa la Galaţi. Traseul pitoresc măsoară 350 de km şi dezvăluie participanţilor cultura şi tradiţia din zona Dobrogei. În acest an, turul ciclist CiclioBiblio 2018 începe la Constanţa pe 14 august şi se încheie la Galaţi, în 19 august, Biblioteca „V.A. Urechia” fiind gazda finalului de traseu. 

„Prima ediţie a evenimentului s-a desfăşurat în anul 2017, pe traseul Braşov-Sibiu şi ne-a dat prilejul să descoperim biblioteci din Transilvania. Anul acesta suntem nerăbdători să vizităm bibliotecile din zona Dobrogei, să-i cunoaştem pe colegii noştri şi să facem schimb de bune practici, împărtăşind din experienţa noastră profesională, pentru a face cunoscute serviciile şi resursele pe care bibliotecile le oferă comunităţii” afirmă organizatorii. 

Evenimentul este iniţiat şi organizat de un grup de bibliotecari din România, cu sprijinul ANBPR (Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România), ABR (Asociaţia Bibliotecarilor din România) şi  al Fundaţia Progress.  Participanţii vor pedala pentru a susţine rolul pe care bibliotecile îl au în învăţarea pe tot parcursul vieţii, în dezvoltarea personală şi comunitară. 

De la Brăila la Galaţi echipa va fi însoţită de membrii Asociaţiei Sportive Clubul de Ciclism Galaţi. Biblioteca „V.A. Urechia” invită gălăţenii duminică, 19 august 2018, la ora 12:00, la sediul Bibliotecii din Galaţi să-i întâmpine pe participanţi aşa cum se cuvine. 

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu