Blocul pus la dispoziţie de Primărie pentru refugiaţi, ocupat la capacitate maximă Recomandat

Luni, 28 Februarie 2022 13:31
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei din judeţul Galaţi au intrat 2.562 de cetăţeni ucrainieni (1.452 prin P.T.F. Galaţi rutier şi 1.110 prin P.T.F. Oancea), dintre care 9 persoane au solicitat azil.

Pentru solicitanţii de azil din Ucraina, în cadrul Centrului Regional de Proceduri şi Cazare a Solicitanţilor de Azil Galaţi sunt ocupate 115 locuri, iar 89 sunt libere. Cele 115 locuri sunt ocupate de solicitanţii de azil din Ucraina (majoritatea fiind venite prin punctul de trecere a frontierei din Isaccea), cu menţiunea că aceştia au solicitat învoire pentru a se deplasa la Bucureşti, Constanţa şi pe raza judeţului Galaţi.

Conform datelor centralizate la grupul de lucru din cadrul Prefecturii Galaţi, pentru migranţii din Ucraina aflaţi în tranzit, situaţia cazărilor arată astfel:
- în cadrul blocului M11 pus la dispoziţie de Primăria municipiului Galaţi sunt cazate 100 de persoane, imobilul fiind ocupat la capacitate maximă;
- în cadrul căminelor studenţeşti aparţinând Universităţii ”Dunărea de Jos” Galaţi - 720 de locuri, din care 203 ocupate;
- în cadrul internatelor aparţinând unităţilor de învăţământ din judeţul Galaţi - 259 locuri, toate fiind libere;
- în cadrul pensiunilor şi ONG-urilor din judeţul Galaţi care şi-au exprimat disponibilitatea de a caza refugiaţi 111 de locuri, din care 28 ocupate.

Menţionăm că cifrele de mai sus sunt în dinamică şi diferă de la o oră la alta, persoanele cazate fiind în tranzit pe raza judeţului Galaţi.

Totodată, peste 300 de cadre din structurile aparţinând Ministerului Afacerilor Interne, de la nivelul judeţului Galaţi (poliţişti de frontieră, jandarmi, pompieri, poliţişti şi poliţişti de imigrări), sprijinite de poliţişti locali, au acţionat pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice în cele două puncte de trecere a frontierei, operaţionalizara punctului de informare pentru cetăţenii din Ucraina şi controlul la tecerea frontierei, informează Prefectura Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu