Blocul social PEXCO va fi recompartimentat Recomandat

Marți, 20 August 2019 16:10
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Primăria municipiului Galaţi va supune aprobării Consiliului Local, în următoarea şedinţă, indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea blocului PEXCO din cartierul Micro 39A. Potrivit documentaţiei aferente proiectului de hotărâre, investiţia se va ridica la aproximativ 6,4 milioane de lei şi va avea ca principală sursă de finanţare fondurile europene ce vor fi alocate prin intermediul unui proiect ce urmează a fi depus în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) - Axa prioritară 9 - Sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban (& Regiuni).

Blocul PEXCO a intrat în patrimoniul municipiului Galaţi în 2001 când Consiliul Local a decis cumpărarea imobilului cu 86 de camere având destinaţia de locuinţe sociale şi încet, încet a ajuns într-o stare deplorabilă. Municipalitatea a ajuns la concluzia că este necesar să se procedeze la recompartimentarea spaţiilor de locuit, în vederea creării unor locuinţe sociale noi, cu grupuri sanitare proprii întrucât, în prezent, există un singur grup sanitar comun pentru fiecare nivel. Ca urmare a recompartimentării, vor rezulta 38 de apartamente dotate cu bucătărie şi grup sanitar propriu şi 10 garsoniere dotate cu grup sanitar propriu şi oficii pentru prepararea hranei. De asemenea, vor fi refăcute tencuielile interioare şi exterioare, înlocuirea tâplămplăriei exterioară şi interioară, montarea unei centrale termice de bloc, contorizarea individuală a utilităţilor, dar şi înlocuirea actualului acoperiş cu unul de tip şarpantă, precum şi multe alte lucrări de modernizare şi reparaţii.

Imobilul va fi prevăzut cu o rampă de acces pentru persoanele cu handicap şi va fi racordat la centrala termică de cartier. Vor fi prevăzute branşamente individuale de apă şi energie termică. Durata de realizare a investiţiei este de 18 luni.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu