Bolnavi transportaţi prin ploaie

Miercuri, 25 Noiembrie 2015 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Marţi dimineaţa, pe o ploaie mocănească, înveliţi cu pături şi folii de plastic sau sub umbrele ţinute de infirmiere, prin  ploaie, erau transportaţi pe tărgi sau cărucioare bolnavii care trebuiau transferaţi din Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Galaţi. S-a ajuns în această situaţie deoarece firma care reabilitează Unitatea de Primiri Urgenţă a turnat o şapă de ciment în zona care făcea legătura dintre spital şi UPU iar aceasta nu s-a uscat la timp. 

„Aşa e în România. Nu ştiu ce au ei de făcut aici, dar, cum este spital, trebuia să ia în calcul asta“, spuneau rudele unor pacienţi, în timp ce altele, resemnate, încercau să îi protejeze cât mai mult. 

Conducerea Spitalului de Urgenţă s-a trezit pe nepusă masă în această situaţie, deoarece, din comunicarea preliminară şi înţelegerea cu firma care face reabilitarea, lucrarea trebuia terminată până luni. Bolnavii au fost protejaţi cu ce au putut medicii şi infirmierele să găsesacă, mai ales că şi ei fac acelaşi traseu, prin ploaie şi frig, însoţind tărgile şi cărucioarele. 

„De sâmbătă am fost anunţaţi că timp de 72 de ore trebuie turnată o şapă de ciment în zona care face legătura între spital şi Unitatea de Primiri Urgenţe. Am dat şi un comunicat de presă în care am anunţat asta. Era vremea în regulă şi   am zis că nu vor fi probleme. Nu ne aşteptam să se prelungească, şi mai ales acum, pe ploaie. Cum am văzut, marţi, că plouă, am luat legătura cu constructorul, dar ne-a spus că încă nu se poate trece prin acea zonă, altfel nu lui i se impută lucrarea care se va deteriora. Iniţial ne-a spus că luni se va termina şi vom putea trece cu bolnavii. Acum pur şi simplu nu aveam ce face. Supărarea noastră şi a dumneavoastră şi a pacienţilor este că, dacă ni s-ar fi zis că se prelungeşte situaţia şi luni, ne luam alte măsuri din timp”, a spus dr. Mihaela Debita, managerul Spitalului de Urgenţă Galaţi. Pentru a rezolva situaţia s-a luat decizia angajării unei ambulanţe private care să transporte bolnavii în stare gravă din garajul SMURD al UPU către una dintre intrările spitalului. Asta înseamnă un cost suplimentar, pe care, din păcate, cineva va trebui să îl deconteze.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu