Buluc fără distanţare socială, din prima zi de lucru cu publicul la taxe şi impozite locale Recomandat

Luni, 11 Ianuarie 2021 18:14
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 200 de gălăţeni, majoritatea pensionari, au stat luni dimineaţă, 11 ianuarie 2021, la coadă, fără nicio distanţare socială, în prima zi de lucru cu publicul la taxe şi impozite locale. Unii, pentru a fi primii, au venit de la ora 05.00. Pensionarii spun că reducerea de 10% este importantă, având în vedere pensiile lor mici.

Nu doar pensionarii au stat la coadă. Au fost şi tineri, dar mult mai puţini. De fapt, primul venit la coadă a fost un tânăr care locuieşte în străinătate. „Eu stau de la 5 dimineaţa aici. Vreau ca atunci când plec, să ştiu că am totul plătit. Nu este bine, este frig, dar asta este. Normal că mă supără şi pe mine mărirea taxei auto, dar ce să mai spunem, plătim“, spunea tânărul cu năduf.

În schimb, bătrânii vor să se achite de datoria civică şi la fel ca în fiecare an vin la ghişee pentru a plătii taxele şi impozitele. Unii dintre ei chiar s-au împrumutat la CAR-ul pensionarilor pentru a plăti chiar din prima zi.

În alţi ani, serviciul lucra cu publicul încă din data de 5 ianuarie şi mulţi contribuabili au venit încă de săptămâna trecută. Conducerea serviciului nu-şi explică acest fenomen al cozii pentru plata taxelor din prima zi, pentru că facilităţile sunt valabile până la 1 aprilie.

Anul acesta taxele şi impozitele au crescut cel puţin cu rata inflaţiei, 3,8%. Cea mai mare creştere este la taxa auto, cu peste 50%. Pentru evitarea aglomeraţiei la ghişee, taxele şi impozitele se pot plăti şi online.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu