Cal bătut de proprietar, salvat de poliţişti (FOTO/VIDEO) Recomandat

Marți, 11 Mai 2021 12:53
Publicat în Eveniment

În urma apariţiei în spaţiul public, pe un site de socializare, a unei filmări cu un bărbat care loveşte un cal căzut la pământ, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracţiunii de "rănirea sau schingiuirea animalelor".
Din verificări, a rezultat că cel care apare în imagini, agresând animalul, este chiar proprietarul acestuia, un bărbat, de 55 de ani, din sat Fântânele, comuna Scânteieşti.
Cu ocazia audierii, bărbatul a încercat să inducă în eroare poliţiştii, declarându-le că animalul nu se mai află în posesia sa, întrucât l-a vândut unei persoane din altă localitate. Poliţiştii au constatat însă că bărbatul ascunsese calul într-un grajd, din curtea locuinţei, şi că acesta fusese maltratat.
Ca urmare, a fost emis un ordin de plasare a animalului în adapost, pe o perioadă de 45 de zile, cabalina fiind transportată la Grădina Zoologică Galaţi, unde va beneficia de adăpost, hrană şi tratament medical.
Conform legislaţiei în vigoare, într-un interval de 30 de zile de la finalizarea acestei perioade, deţinătorul poate solicita restituirea animalului, având însă obligaţia să achite cheltuielile făcute cu întreţinerea şi tratamentul medical al acestuia.
În caz contrar, animalul se consideră abandonat şi rămâne în adăpost.

VEZI FOTO/VIDEO mai jos! ↓

Media

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu