Căldură insuportabilă la Galați, timp de 4 zile Recomandat

Sâmbătă, 06 August 2022 13:49
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare meteorologică, de tip Cod Galben, cu interval de valabilitate 6, 7, 8 și 9 august, fenomenele vizate fiind val de căldură și disconfort termic ridicat, iar Galațiul este printre județele vizate.

Astfel, potrivit ANM, sâmbătă și duminică (6 și 7 august), valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar local indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Luni și marți (8 și 9 august), valul de căldură se va restrânge spre regiunile sudice și sud-estice. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 18...21 de grade.

De asemenea, ANM menționează că sâmbătă și duminică vor fi perioade scurte și pe arii restrânse cu manifestări de instabilitate atmosferică. La începutul săptămânii viitoare, instabilitatea atmosferică se va accentua și se va manifesta pe arii mai extinse în jumătatea de nord-vest a teritoriului.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu