Campania Băncii Mondiale "Alege Priorităţile Oraşului Tău": Galaţiul se află pe locul 15 ca număr de răspunsuri Recomandat

Marți, 12 Martie 2019 15:29
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Până în acest moment, 1.325 de cetăţeni din oraşul Galaţi au răspuns Campaniei "Alege Priorităţile Oraşului Tău", cea mai mare campanie de consultare publică din ţară pe tema dezvoltării urbane, respectiv metropolitane, derulată de Banca Mondială (Citeşte AICI). Astfel, Galaţiul se află pe locul 15 din cele 40 de reşedinţe de judeţ şi Bucureşti ca număr de răspunsuri primite până în acest moment - peste 80.000 la nivel naţional.

Primele trei proiecte alese ca cele mai importante de către cetăţenii din Galaţi până acum sunt:

1. Conectarea Municipiului Galaţi la Autostrada A2 prin Drumul Expres DN21 Brăila - Slobozia;

2. Construcţia Spitalului Regional de Urgenţă Galaţi;

3. Construcţia Aeroportului Galaţi.

Reamintim că, Banca Mondială, în parteneriat cu Federaţia Zonelor Metropolitane şi Aglomerărilor Urbane din România şi cu sprijinul autorităţilor publice subnaţionale, a identificat o serie de proiecte prioritare cu impact metropolitan pentru Bucureşti şi cele 40 de reşedinţe de judeţ din România. În perioada 22 ianuarie - 22 martie 2019, cetăţenii pot alege cele mai importante proiecte completând chestionarul disponibil la adresa «kwiksurveys.com/s/e7k9afsk» şi ierarhizând proiectele generate pentru oraşul lor.

În urma campaniei, Banca Mondială va lansa prima viziune de dezvoltare metropolitană a României.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu