Cântarele din pieţe, la control

Miercuri, 21 Februarie 2018 17:09
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Serviciul Judeţean de Metrologie Legală (S.J.M.L) Galaţi a efectuat o serie de controale în anul 2017, în ceea ce priveşte asigurarea exactităţii, a uniformităţii măsurilor şi legalitatea mijloacelor de măsurare utilizate în pieţele agroalimentare privind măsurile folosite în tranzacţiile comerciale pentru determinarea maselor. Principalele nereguli au fost lipsa marcajelor şi lipsa sigiliilor acestor mijloace de măsurare. Astfel, în anul 2017 au fost efectuate 687 controale ca urmare a acestor acţiuni de control fiind aplicate un număr de şapte amenzi contravenţionale în valoare de 30.500 de lei.
”S-a avut în vedere sancţionarea operatorilor economici la care s-au găsit situaţii foarte grave.(...) A fost vorba de mijloace de măsurare care nu au fost verificate niciodată de la punerea lor în funcţiune, care au funcţionat 5-6 ani fără a fi verificate metrologic, care nu aveau marcaje, deci era rupt sigiliul metrologic şi la testare dădeau erori. Din păcate, legea nu permite aplicarea de avertismente în cazul acestor controale, nici acum după apariţia Legii Prevenirii”, a declarat Şef SJML Galati: jr.ing. Susanu Lacramioara.
În anul 2017 s-a efectuat verificarea tehnică pentru 2.222 mijloace de joc şi controale la 27 de agenţi economici care preamabalează produse în funcţie de masă sau volum. Tot în 2017, s-a efectuat autorizarea a 10 operatori economici pentru verificare/reparare şi montare a mijloacelor de măsurare.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu