Ce caută zeci de carabinieri în Galaţi Recomandat

Marți, 20 Septembrie 2022 15:30
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Gălăţenii au putut vedea, în această dimineaţă, în zona centrală a municipiului zeci de carabinieri care s-au urcat în mai multe microbuze. Un cititor a adresat redacţiei noastre un val de întrebări, contrariat de prezenţa carabinierilor în oraşul nostru. Ce se întâmplă, de ce au venit, de unde au venit şi ce fac în Galaţi. Misterul a fost elucidat repede. În Galaţi se desfăşoară exerciţiul de nivel tactic cu forţe în teren "Danubius Shield 2022".

De altfel, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi a anunţat deja că în următoarele trei zile se vor desfăşura exerciţii tactice: „Timp de trei zile, 80 de carabinieri din Republica Moldova se află la Galaţi, pentru a participa la exerciţiul de nivel tactic cu forţe în teren "Danubius Shield 2022". Întâlnirea cu partenerii noştri din Republica Moldova a debutat cu o fotografie de grup făcută la Prefectura Galaţi (foto ↓)”.

jandarmi carabinieri

Marţi după-amiază, pentru două ore, Grădina Publică din Galaţi a fost loc de adunare pentru jandarmii gălăţeni şi carabinierii de la Chişinău (foto ↓).

WhatsApp Image 2022 09 20 at 16.37.35

"Împreună am desfăşurat o campanie de informare publică cu privire la obiectivele proiectului pe care îl desfăşurăm în comun, proiect ce este finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Comun România Republica Moldova 2014-2020. Gălăţenii aflaţi în parc au primit informaţii despre obiectivele pe care cei doi parteneri le-au stabilit în cadrul proiectului, despre achiziţiile care au fost făcute şi despre modul prin care jandarmii şi carabinierii sunt implicaţi în combaterea criminalităţii transfrontaliere. În perioada 28 iulie 2020 - 24 decembrie 2022, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi şi Inspectoratul General de Carabinieri din Republica Moldova implementează proiectul finanţat de Uniunea Europeană, "Increasing the professional capacities of staff involved in crowd and riot control operations in a cross-border context" Cod 2SOFT/4.3/93", a informat IJJ Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu