Ce recomandă Jandarmeria pentru mitingul PSD de la Galați Recomandat

Joi, 09 Mai 2019 13:07
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aşa cum Monitorul de Galaţi a anunţat în articolul "Mitingul PSD blochează traficul, sâmbătă, pe bd. Coşbuc", Partidului Social Democrat (PSD) îşi prezintă sâmbătă, 11 mai 2019, la Galaţi, candidaţii la alegerile europarlamentare. Mitingul, la care va fi prezent şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, se va desfăşura pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, în intervalul orar 08:00 - 14:00. Pe surse, reporterii noştri au aflat că se mizează pe o participare masivă a susţinătorilor partidului de guvernământ. În acest context, Jandarmeria Galaţi recomandă cetăţenilor care participă la miting să adopte o atitudine cooperantă, un comportament civilizat, să manifeste înţelegere faţă de măsurile luate, să evite conflictele de orice natură şi să aibă un dialog permanent cu forţele de ordine aflate în dispozitiv.

"În contextul desfăşurării pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiul Galaţi, sâmbătă, 11 mai, a.c., în intervalul orar 08:00 - 14:00, a unei adunări publice declarate şi avizate de către Primăria Municipiului Galaţi, Jandarmeria Galaţi invită cetăţenii care participă la această manifestaţie cât şi celorlalţi cetăţeni, să adopte o atitudine cooperantă, un comportament civilizat, să manifeste înţelegere faţă de măsurile luate, să evite conflictele de orice natură şi să aibă un dialog permanent cu forţele de ordine aflate în dispozitiv. Efectivele poliţiei rutiere, sprijinite de cele ale poliţiei locale vor îndruma traficul rutier şi pietonal iar asigurarea măsurilor de ordine pentru siguranţa şi integritatea mijloacelor de transport cu care sosesc participanţii la adunarea publică, în locurile în care acestea vor fi staţionate, va reveni poliţiştilor locali", se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Galaţi.

De asemenea, Jandarmeria Galaţi precizează că anumite fapte pot fi sancţionate conform legislaţiei în vigoare. "Pentru asigurarea unui climat de normalitate, reamintim participanţilor la adunările publice că următoarele fapte pot fi sancţionate conform legislaţiei în vigoare: instigarea prin orice mijloace, iniţierea sau recurgerea la acţiuni violente sau alte manifestări, cu intenţia de zădărnicire ori tulburare, în orice mod, a adunărilor publice; organizarea sau participarea la contramanifestaţii desfăşurate în acelaşi timp şi în acelaşi loc cu adunările publice declarate, indiferent de modul lor de exprimare", se mai arată în comunicatul Jandarmeriei Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu