"Cea mai frumoasă Ie" se alege la Galaţi, în cadrul Festivalului "PoveştIE" Recomandat

Vineri, 21 Iunie 2019 14:31
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"Festivalul Iei la Dunărea de Jos - PoveştIE", ediţia a 3-a, are loc duminică, 23 iunie 2019, de la ora 11:00, pe Aleea Pietonală din zona "P"-urilor. În cadrul evenimenului vor fi organizate şezători şi ateliere de lucru, demonstraţii meşteşugăreşti, expoziţii de pictură şi de obiecte tradiţionale, Târgul meşterilor populari, spectacol folcloric şi concursul "Cea mai frumoasă Ie".

ie

La concursul din cadrul festivalului sunt invitaţi să participe elevi, studenţi, adulţi pasionaţi de folclor autentic, în special de costumul popular, din municipiul şi judeţul Galaţi, care vor aduce elemente reprezentative pentru zona din care provin şi se vor oferi premii consistente pentru cea mai frumoasă ie, cu cea mai frumoasă poveste.

Apoi, gălăţenii sunt invitaţi, de la ora 18:00, la un spectacol folcloric deosebit cu Orchestra Populară "Flacăra Prahovei" din Ploieşti, împreună cu soliştii Gelu Voicu, Adrian Bratu Deaconu, Traian Frâncu şi Gigi Stoica. Intrarea la eveniment este liberă.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Galaţi şi Centrul Cultural "Dunărea de Jos", desfăşurat în cadrul Programului Valori ale Culturii populare din judeţul Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu