Ceaţa şi vremea caldă au trimis gălăţenii la doctor

Miercuri, 16 Decembrie 2015 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Numărul gălăţenilor care au ajuns la medic sau direct la spital, în ultima săptămână, din cauza infecţiilor respiratorii, aproape că s-a dublat faţă de anterioara raportare a situaţiei epidemiologice la nivelul judeţului. Potrivit datelor furnizate de către Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, numărul gălăţenilor diagnosticaţi cu viroze respiratorii a crescut cu 1.060 de cazuri de la o săptămână de raportare la alta. Astfel, la ultima raportare se înregistraseră 2.467 de gălăţeni diagnosticaţi cu viroze respiratorii, în timp ce la anterioara raportare numărul acestora era de doar 1.407 cazuri. „Săptămâna în care s-a observat evoluţia ascendentă a numărului infecţiilor respiratorii a fost una dominată de vreme caldă şi de ceaţă. Aceste condiţii meteorologice nu fac decât să crească capacitatea de răspândire a germenilor care provoacă astfel de infecţii; răspândirea se face foarte uşor pe calea aerului. De obicei, în astfel de situaţii cele mai multe cazuri apar la populaţia de vârstă şcolară şi preşcolară, deoarece aici avem colectivităţi şi acestea favorizează transmiterea acestor infecţii”, a precizat dr. Valentin Boldea, medic de familie.
Într-adevăr, şi acum, ca şi la anterioara raportare, numărul cel mai mare de infecţii respiratorii s-a înregistrat la categoria de vârstă 5-14 ani, circa 900 din cele 1.467 de infecţii raportate. În 68 de cazuri, starea de sănătate a pacienţilor diagnosticaţi cu viroze respiratorii s-a deteriorat şi a fost necesară internarea acestora în spital.
Şi în ceea ce priveşte evoluţia pneumoniilor s-a remarcat în această săptămînă de raportare o creştere a numărului cazurilor faţă de săptămâna anterioară. Astfel, dacă acum două săptămîni 257 de gălăţeni erau diagnosticaţi cu pneumonii, acum, la ultima raportare, numărul acestora a ajuns la 368 de cazuri. Din nou, categoria de vârstă cea mai afectată de pneumonii este cea a copiilor de la 0 la 1 an.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu