Cel mai mare număr de candidaţi înscrişi, din ultimii patru ani, la Universitatea „Dunărea de Jos”

Marți, 21 Iulie 2015 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Absolvenţii de liceu par să fi dat năvală, anul acesta, pentru a se înscrie la Universitatea "Dunărea de Jos", după cum au apreciat reprezentanţii universităţii gălăţene, după o săptămână de când s-a dat startul primei sesiuni de admitere la Galaţi.

Nu mai puţin de 2.665 de candidaţi înscrişi şi 3.155 de fişe de înscriere au fost înregistrate, conform datelor statistice universitare, având în vedere faptul că absolvenţii de liceu au avut dreptul de a-şi exprima oricâte opţiuni de înscriere au avut în intenţie.

 

Masajul şi construcţia de nave par de interes pentru candidaţii din acest an

 

Pentru prima dată, după foarte mulţi ani, la Universitatea „Dunărea de Jos” s-a înregistrat o concurenţă de peste 3 candidaţi pe loc, şi-a făcut cunoscută surprinderea prorectorul (responsabilul cu Strategii universitare şi dezvoltare instituţională) prof. dr. ing. Adrian Lungu, coordonatorul Comisiei de admitere de anul acesta. „Vedeta” din 2015 se pare că este Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, cu o medie de 3,6 candidaţi pe loc. Specializarea care a „prins” foarte mult este kinetoterapia, cu 5,83 candidaţi pe loc. Un alt loc fruntaş îl ocupă Facultatea de Arhitectură Navală, cu 3,05 candidaţi pe loc. Urmează Facultatea de Medicină şi Farmacie, cu o medie de 2,78 candidaţi pe loc. Trebuie amintit că la ocupanta locului doi cifra este cea reală, în condiţiile în care facultatea concurează cu un singur program de studii. Asta în timp ce „Medicina" are mult mai multe programe depuse, iar cel de „Moaşe" a tras în jos, dacă se poate spune aşa, media generală, pentru că s-au înscris sub 10 persoane pentru această specializare.

 

Facultăţile cu tradiţie la Galaţi se „sting” încet, dar sigur

 

Dacă ar fi să facem un top al înscrierii în prima etapă, pe primul loc s-a aflat „Kinetoterapia" (5,83 candidaţi/loc), pe locul doi „Finanţele” (4,35 candidaţi/loc) iar pe trei „Pedagogia” (4,00 candidaţi/loc). Surprinzător, dar şi îngrijorător pentru reprezentanţii universităţii, pe ultimele locuri s-au clasat, culmea, facultăţile cu tradiţie la Galaţi, „nou” înfiinţata Facultate de inginerie (0,62 candidaţi/loc), dar şi Facultatea de Inginerie şi Ştinţele Mecanice (0,64 candidaţi/loc). Asta în condiţiile în care „Mecanica” a legitimat apariţia învăţământul superior la Galaţi, potrivit aprecierilor universitarilor locali. Supărător este că atractivitatea la această facultate este, pentru al treilea an consecutiv, în scădere maximă în rândul candidaţilor. „Trebuie o analiză serioasă, având în vedere corpul profesional de excepţie, dotările şi nivelul ridicat al pregătirii ştiinţifice de care dispun aceste facultăţi în momentul de faţă”, au punctat reprezentanţii Universităţii. 

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu