Cele mai puternice companii din Galaţi prezintă reţeta succesului la Conferinţa ZF "Branduri româneşti" Recomandat

Luni, 24 Iunie 2019 11:52
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Galaţi are loc, marţi, 25 iunie 2019, Conferinţa Ziarului Financiar (ZF) "Branduri Româneşti", în cadrul căreia reprezentanţii celor mai puternice companii din Galaţi vor vorbi despre cum se poate lupta un brand românesc cu nume internaţionale şi cu bugete semnificative, dar şi care este perioada necesară construcţiei unui brand puternic.

25ZF

Companiile din Galaţi au înregistrat o cifră de afaceri cumulată de 23 mld. lei în 2017, similară cu cea din judeţul Alba, deşi Galaţiul are cu 56% mai mulţi locuitori decât Alba, potrivit lucrării "Capitalul privat românesc", realizată de ZF cu spijinul PIAROM. Astfel, judeţul Galaţi s-a aflat pe locul 15 în topul judeţelor după cifra de afaceri a companiilor rezidente în 2017, în faţa unor judeţe precum Bacău sau Suceava, dar sub Iaşi, Dolj sau Bihor.

"Galaţiul nu a fost un judeţ preferat de către investitorii străini, astfel că, în 2017, două treimi din cifra de afaceri a companiilor din Galaţi a fost generată de companiile cu capital românesc. Economia unor judeţe precum Galaţi - unde PIB-ul per capita este cu 25% sub media naţională, iar salariile angajaţilor sunt cu 10% mai mici decât în restul ţării - va creşte cu un ritm mai accelerat decât cel actual dacă antreprenorii români vor înţelege că investiţia în branding este singura care îi poate propulsa pe piaţa internă şi externă", potrivit ZF.

Evenimentul face parte din turneul de conferinţe ZF "Branduri Româneşti", început în 2018, şi care a inclus, până acum, oraşe precum Iaşi, Timişoara, Constanţa şi Cluj.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu