Centrele de fier vechi din Galaţi, sancţionate cu amenzi totale de 100.000 lei Recomandat

Marți, 06 Noiembrie 2018 16:14
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

15 sancţiuni contravenţionale, în sumă totală de 100.000 lei şi suspendarea activităţii până la intrarea în legalitate prin obţinerea autorizaţiei de mediu, sunt măsurile luate de poliţiştii locali din cadrul Serviciul de Protecţie a Mediului, în urma verificărilor întreprinse la operatorii economici care au drept obiect de activitate colectarea deşeurilor feroase/neferoase. Până la această data poliţiştii locali au controlat un număr de 168 de operatori economici.

"În conformitate cu prevederile autorizaţiei de mediu, se interzice achiziţionarea de la persoane fizice/juridice, de elemente/piese/componente metalice/nemetalice (capace de canalizare, indicatoare rutiere, parazăpezi, balustrade, etc), pentru care nu se poate face dovada provenienţei acestora. Totodată agenţii economici nu trebuie să pună în pericol resursele de apă, aer, sol, floră şi faună; să nu polueze fonic şi să nu deranjeze prin mirosuri; să nu modifice/strice peisajul sau mediul în care se află; să deţină autorizaţie de mediu; să nu amestece deşeurile, efectuând colectarea separată (hârtie, metal, plastic, sticlă); să evite formarea de stocuri de deşeuri care ar putea genera fenomene de poluare", se arată într-un comunicat al Poliţiei Locale Galaţi.

De asemenea, timp de o lună de zile poliţiştii locali din cadrul Serviciul de Protecţie a Mediului au verificat peste 100 de operatori economici, în cadrul Planului de măsuri privind modul de gestionare a deşeurilor generate de către societăţile comerciale, care au ca obiect de activitate alimentaţia publică. În cadrul acestor acţiuni de control, pentru neîncheierea contractelor privind ridicarea deşeurilor municipale şi celor reciclabile (hârtie şi carton, plastic şi metal) cu un operator economic autorizat, au fost aplicate un număr de cinci sancţiuni contravenţionale, în sumă totală de 3.000 lei.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu