UPDATE | Cinci militari din Batalionul 300 Protecţia Forţei "Sfântul Andrei", răniţi în Afganistan Recomandat

Vineri, 24 Mai 2019 15:01
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE: Patru dintre militarii răniți în Afganistan, vineri, 24 mai 2019, din Batalionul 300 Protecția Forței "Sfântul Andrei", au fost externati. Astfel, plutonierul Rusu Marian, caporalii clasa a II-a Ștefan Florin-Laurențiu și Apetroaie Petrică și fruntașul Petcu Nicolae au fost externati în decursul aceleiași zile. Toți pacientii externați își continuă tratamentul și recuperarea, aceștia aflându-se deja în grija echipei medicale românești. Caporalul clasa a II-a Anton Florin se află în continuare internat la Spitalul Militar de tip Rol III din Baza Aeriană Kandahar pentru tratament de specialitate, a anunţat MApN.

............................................................................................

UPDATE: Militarii răniţi în atac sunt plutonierul Marian Rusu, caporalii clasa a II-a Florin Anton şi Florin-Alexandru Ştefan, caporalul clasa a III-a Petrică Apetroaie şi fruntaşul Nicolae Petcu. Aceștia sunt în stare stabilă şi se află internaţi la spitalul militar de tip ROL 3 al Bazei Aeriene Kandahar. La nivelul batalionului s-a constituit o comisie pentru cercetarea circumstanţelor producerii evenimentului, condusă de şeful de stat major al unităţii, a anunţat MApN.

............................................................................................

Cinci militari din Batalionul 300 Protecţia Forţei "Sfântul Andrei", care se află în misiune în Afganistan, au fost răniţi vineri, 24 mai 2019, în jurul orei 12:30, ora României, în timp ce executau o misiune de patrulare mixtă împreună cu militari americani, în zona de responsabilitate, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale (M.Ap.N.).

Potrvit M.Ap.N., pe timpul executării misiunii, maşina de luptă de tip MRAP în care se aflau militarii a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat. Militarilor li s-a acordat primul ajutor şi au fost evacuaţi pe cale aeriană la Spitalul Militar ROL III din Baza Aeriană Kandahar. Cei cinci militari sunt conştienţi şi starea lor de sănătate este stabilă.

Detalii cu privire la identitatea militarilor implicaţi în acest incident vor fi făcute publice, conform procedurilor-standard aplicabile, numai după informarea familiilor acestora. Conducerea M.Ap.N. este informată în permanenţă despre situaţie şi urmăreşte cu atenţie evoluţia de sănătate a militarilor.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu