CJ "atacă" infecţiile intraspitaliceşti de la Judeţean cu bani din PNRR Recomandat

Joi, 10 Noiembrie 2022 14:15
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Judeţean Galaţi, desfăşurată astăzi, joi, 10 noiembrie 2022, a fost aprobat proiectul de dotare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” cu echipamente moderne pentru reducerea infecţiilor nosocomiale. A fost nevoie de această hotărâre ca urmare a amplelor modificări apărute în cadrul ghidurilor de finanţare. Valoarea acestui proiect este de 26.102.801 de lei, potrivit Consiliului Judeţean Galaţi.

„Vom accesa fonduri europene pentru a dota cea mai mare unitate medicală din judeţ cu aparatură de ultimă generaţie, pentru a preveni şi reduce infecţiile intraspitaliceşti, inclusiv acele bacterii rezistente la antibiotice. Vorbim de zeci de echipamente de sterilizare, dezinfecţie şi decontaminare, precum şi pentru depistarea şi analiza microorganismelor. Multe dintre aceste dispozitive medicale vor fi folosite în cadrul blocului operator. De asemenea, vor fi achiziţionate şi diverse sisteme de instruire şi verificare a normelor de igienă”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Proiecte similare au fost aprobate şi pentru celelalte spitale din subordinea Consiliului Judeţean - Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Cuvioasa Parascheva”, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor şi Spitalul „Anton Cincu” Tecuci. Toate aceste proiecte, inclusiv cel de la Spitalul Judeţean, au o  valoare totală de aproximativ 36 de milioane de lei. Ele vor fi depuse spre finanţare în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, informează Consiliul Judeţean Galaţi.

Citeşte şi Infecţiile intraspitaliceşti combătute în 5 spitale din Galaţi

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu