CJ Galaţi a alocat 500.000 de lei pentru servicii de cazare a personalului medical Recomandat

Miercuri, 01 Aprilie 2020 16:59
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi a alocat, astăzi, miercuri, 01 aprilie 2020, în cadrul unei şedinţe extraordinare, Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, 500.000 de lei pentru servicii de cazare a personalului medical. Vor fi asigurate 38 de camere la un hotel din municipiul Galaţi. Este vorba de 18 camere single, 16 camere duble şi patru apartamente.

„Putem asigura spaţii de cazare pentru 58 de persoane, pentru cel puţin 60 de zile. În acest moment, avem solicitări doar de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi, însă suntem pregătiţi să alocăm bani tuturor spitalelor din subordine care vor solicita spaţii de cazare pentru personalul medical. Camerele identificate deja la un hotel din Galaţi arată foarte bine şi dispun de toate utilităţile necesare.

«Cei care vor fi cazaţi în aceste spaţii vor avea şi hrana asigurată în regim de catering»

De asemenea, cei care vor fi cazaţi în aceste spaţii vor avea şi hrana asigurată în regim de catering. Aceste camere de hotel sunt puse la dispoziţia cadrelor sanitare care sunt în prima linie de luptă cu acest coronavirus şi care, pentru a-şi proteja familiile, au nevoie de cazare în această perioadă extrem de dificilă. Din păcate, legislaţia nu ne permite să putem ajuta şi angajaţii de la Ambulanţa Galaţi şi SMURD, însă sper că Guvernul se va apleca şi asupra acestor eroi şi va modifica de urgenţă cadrul legal, astfel încât să putem să alocăm bani şi pentru personalul de la Ambulanţă şi SMURD.

«Managementul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă va decide cine va beneficia de aceste camere»

Suntem alături de toate cadrele medicale implicate în această luptă şi facem tot ceea ce este posibil pentru a le proteja şi a le asigura toate condiţiile de care au nevoie ca să aibă grijă de sănătatea oamenilor. Managementul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă va decide cine va beneficia de aceste camere, pentru ce perioadă şi care vor fi criteriile pentru cazarea în aceste spaţii”, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi, care a mai menţionat că, în funcţie de solicitările existente din partea unităţilor medicale, fondurile necesare pentru asigurarea de spaţii de cazare vor fi suplimentate.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu