CJ Galaţi a alocat noi fonduri pentru protejarea şi cazarea personalului medical Recomandat

Joi, 09 Aprilie 2020 14:39
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi a alocat astăzi, joi, 09 aprilie 2020, în cadrul unei şedinţei extraordinare, 728.000 de lei pentru Spitalul de Boli Infecţioase şi Spitalul de Pneumoftiziologie.

„Am alocat noi sume de bani către Spitalul de Boli Infecţioase şi Spitalul de Pneumoftiziologie pentru achiziţionarea de lămpi germicide, pentru cazarea cadrelor medicale aflate în prima linie de luptă cu acest nou coronavirus şi pentru achiziţionarea unui container frigorific. În plus, zilele trecute, la Galaţi a fost trimis de la Bucureşti un PCR Real Time pentru depistarea noului coronavirus. Din păcate, a fost trimis doar aparatul, nu şi restul echipamentelor necesare, fără de care nu se pot face teste. Fără hote, centrifugă, extractor automat pentru acizi şi alte echipamente, acest aparat este inutil. De aceea, am decis să alocăm bani din fonduri proprii pentru a achiziţiona restul echipamentelor necesare, astfel încât să poate fi folosit şi acest aparat PCR Real Time”, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

Sumele au fost alocate astfel: Spitalul de Boli Infecţioase - 468 de mii de lei pentru 10 lămpi germicide, echipamente PCR Real Time şi container frigorific; 200 de mii de lei pentru cazarea personalului medical; Spitalul de Pneumoftiziologie - 60 de mii de lei pentru cazarea personalului medical.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu