CJ Galaţi a alocat noi fonduri pentru spitale şi înfiinţează o secţie de terapie intensivă la Spitalul de Boli Infecţioase Recomandat

Miercuri, 25 Martie 2020 13:26
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi a alocat astăzi, în cadrul unei şedinţe extraordinare, 14.983.000 de lei pentru achiziţionarea de echipamente medicale şi materiale sanitare. Banii au fost alocaţi pentru Spitalul de Boli Infecţioase, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ şi Spitalul de Pneumoftiziologie.

„În cadrul măsurilor pe care le luăm pentru a combate noul coronavirus, am decis să înfiinţăm o secţie de terapie intensivă la Spitalul de Boli Infecţioase. De aceea, am alocat spitalului fonduri pentru achiziţionarea în regim de urgenţă a 20 de paturi pentru terapie intensivă, 20 de ventilatoare pentru respiraţie artificială, 20 de monitoare funcţii vitale, 40 de injectomate, staţie de oxigen, staţie de aer comprimat, ekg mobil, aparat de ventilaţie mobil şi aparat RX mobil. De asemenea, s-au alocat bani pentru achiziţionarea a 36 de aparate de ventilaţie şi a 20 de monitoare de funcţii vitale de către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi, iar pentru Spitalul de Pneumoftiziologie s-au alocat fonduri suplimentare pentru încă 15 concentratoare de oxigen, precum şi pentru achiziţionarea de materiale sanitare“, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

Pe lângă sumele alocate pentru aparatură medicale, toate cele trei unităţi medicale au primit bani şi pentru achiziţionarea de echipamente de protectie şi materiale sanitare.

Fondurile au fost alocate astfel: Spitalul de Boli Infecţioase - 7.286.000 de lei; Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă - 6.829.000 de lei; Spitalul de Pneumoftiziologie - 868.000 de lei.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu