CJ Galaţi demarează lucrări de zeci de milioane de euro din primăvară

Miercuri, 21 Februarie 2018 17:11
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Preşedintele Consiliului Judeţean a afirmat că din această primăvară vor fi demarate o serie de lucrări pentru care au fost semnate contractele de finanţare şi pentru care a fost desemnat un constructor. Astfel că, de la 1 martie principalele proiecte ce vor fi demarate sunt: Creşterea eficienţei energetice a celei mai importante unităţi sanitare gălăţene, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Ap. Andrei", valoarea acestei investiţiei ridicându-se la 69.266.507 lei. Lucrările propuse prin acest proiect au ca principal obiectiv sporirea eficienţei energetice prin: consolidarea structurală a clădiri spitalului şi ambulatoriului, termoizolarea anvelopei clădirilor, înlocuirea tâmplăriei acolo unde este cazul, refacerea hidroizolaţiilor, modernizarea instalaţiilor de distribuţie şi transport agent termic pentru încalzire, modernizarea instalaţiilor de apă rece şi caldă, înlocuirea echipamentelor cu un consum energetic mare şi introducerea de sisteme alternative pentru cogenerare energie din surse regenerabile care să asigure minim 10% din necesarul energetic, precum şi refacerea finisajelor.
O altă investiţie ce va fi demarată în această primăvară priveşte construirea parcării supraetajate de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Ap. Andrei". Consiliul Judeţean Galaţi a semnat contractul de execuţie a lucrărilor pentru proiectul "Parcare supraetajată – Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi" cu asocierea S.C. Tancrad S.R.L. & S.C. Lemacons S.R.L. Valoarea contractului este de 7.116.427 lei, fără TVA. ”În momentul de faţă, Consiliul Judeţean are depuse toate proiectele pe drumuri, pe cultură şi în proporţie de 90% pe sănătate”, a declarat preşedintele CJ.
Pe lângă acestea, în această vară va începe şi construcţia primului bloc ANL pentru angajaţii din sistemul sanitar gălăţean. Sunt prevăzute lucrări şi La Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi la Spitalul Orăşenesc Tîrgu Bujor. Proiectul prevede „Extindere, reabilitare, modernizare şi dotare Ambulatoriu Integrat de Specialitate”.

Fonduri europene pentru drumuri judeţene

După mulţi ani în care infrastuctura rutieră judeţeană a avut parte doar de cârpeli şi peticiri, actuala conducere a CJ a obţinut finanţare europeană pentru modernizarea a 85 de kilometri de drum judeţean. Este vorba de DJ 251 Matca-Valea Mărului-Cudalbi-Slobozia Conachi-Smârdan, DJ 242 Vârlezi-Tg. Bujor-Umbrăreşti-Viile-Fîrţăneşti-Folteşti şi DJ 252 Buciumeni-Nicoreşti-Cosmeşti-Movileni-Barcea. Proiectul face parte din Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020.
”Pentru cei 85 de km de drum judeţean cu fonduri europene am semnat contractul de proiectare, urmează să ne dea proiectarea într-o lună, două de zile şi apoi intrăm în procedură de achiziţie pentru desemnarea unui constructor, astfel că, sper ca în iulie-august cel târziu să începem şi construirea drumurilor judeţene pe fonduri europene”, a spus preşedintele CJ, Costel Fotea.
În plus, vor fi construiţi 10 kilometri de drum, pe: DJ 240 - în zona localităţilor Ţigăneşti şi Ungureni, DJ 241 - în zona localităţii Gohor, DJ 242C - spre ieşirea din judeţ către Vaslui, DJ 251C - în zona Crăieşti Sat, DJ 251F - în zona Corni şi DJ 252G - în zona localităţilor Ţepu şi Viile, plus lucrări de plombare de aproximativ 35.000 mp în valoare de peste 2 milioane de lei. Şi, tot de la 1 martie vor fi reabilitări de poduri şi podeţe şi şanţuri. Sursa de finanţare fiind bugetul propriu al CJ.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu