CJ Galaţi: ”Solicităm parlamentelor României şi Republicii Moldova să emită o declaraţie politică comună privind reîntregirea ţării şi a neamului românesc”

Sâmbătă, 31 Martie 2018 14:59
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consilierii judeţeni de toate culorile politice au votat ieri (n.r. – 30 martie 2018), în cadrul şedinţei ordinare, o declaraţie politică de unire cu Republica Moldova. Prin această declaraţie, consilierii judeţeni îşi exprimă dorinţa unirii României cu Moldova şi solicită parlamentelor din România şi Republica Moldova adoptarea unor declaraţii similare, pentru unirea celor două ţări.
 „Noi, consilierii judeţeni din Galaţi, susţinem localităţile din Republica Moldova care şi-au exprimat sau vor exprima dorinţa de unire cu patria mamă România. Facem această declaraţie simbolică ca o reparaţie morală pentru suferinţele îndurate de înaintaşii noştri smulşi de la trupul patriei istorice şi o aşezăm ca piatră de temelie a viitorului copiilor noştri. Vrem să ne unim cu cei de aceeaşi limbă şi tradiţie cu noi  pentru ca fii şi nepoţii noştri să se bucure de un viitor demn. Condamnăm pactul Ribbetrop – Molotov care a dus la anexarea Basarabiei de către Uniunea  Sovietică, la arestări, execuţii publice, deportări în masă ale căror efecte sunt vii şi în ziua de azi. Solicităm parlamentelor României şi Republicii Moldova să emită o declaraţie politică comună privind reîntregirea ţării şi a neamului românesc, să aprobe cadrul legal pentru unirea Basarabiei cu România”, se arată în declaraţia politică.
Tot ieri, Consiliul Judeţean Galaţi a aprobat şi încheierea acordurilor de asociere şi colaborare cu raioanele Cahul şi Hânceşti, după ce, luna trecută, a aprobat un acord  similar cu raionul Anenii Noi. Obiectivul acestor asocieri vizează intenţia de dezvoltare a relaţiilor de parteneriat şi a cooperării între părţi, ocazie cu care vor fi realizate numeroase proiecte de dezvoltare a domeniilor social-economic, tehnico-ştiinţific, turistic şi cultural al părţilor. Pe lângă acestea, atragerea de fonduri transfrontaliere reprezintă unul dintre pilonii de rezistenţă pentru comunitatea noastră după cum declară preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea: ”Fără aceste parteneriate nu am fi putut să depunem proiecte cu finanţare transftrontalieră. Cu fiecare din cele trei raioane avem în lucru câte unul sau două proiecte transfrontaliere, primele proiecte urmând să le depunem în luna mai. Fiecare investiţie ce se va realiza în Galaţi, prin proiecte transfrontaliere se va realiza, în oglindă, şi în Republica Moldova”.  Printre proiecte se numără dotarea laboratorului de microbiologie moleculară din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase “Sf. Parascheva”, despre care am scris AICI, înfiinţarea unei secţii de pediatrie la Spitalul Orăşenesc Tg. Bujor şi amenjarea unei săli de spectacole la Centrul Cultural Dunărea de Jos din Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu