Coadă la taxe şi impozite în prima zi de lucru cu publicul Recomandat

Luni, 07 Ianuarie 2019 11:22
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conştiincioşi ca de obicei, gălăţenii au venit de la prima oră a dimineţii şi au stat la coadă pentru a-şi plăti taxele şi impozitele, luni, 07 ianuarie 2019, adică în prima zi în care a început programul cu publicul. Chiar dacă la Galaţi de dimineaţă erau minus 4 grade, bătrânii au stat la coadă şi de la 05:30 aşteptând deschiderea la ora 08:30 a ghişeelor Serviciului Local de Finanţe Publice Galaţi. Pensionarii spun că mai bine stau în frig decât să cheltuiască banii şi, în plus, vor să şi beneficieze de reducerea impozitelor, facilitate de care pot beneficia până la finalul lunii martie. "Am venit de la 05:30 , ştiu că de la 08:30 este program, dar am venit să fiu primul, de fapt de 5 ani sunt primul aici la început de an la achitarea taxelor. Este frig, dar merge, ne mai limpezim capul. Ştiu că pot să îmi achit cu reducere taxele şi impozitele până în luna martie, dar am venit să scap acum şi să ştiu că nu mai am datorii", spunea Ion Pană, primul la rândul format în faţa ghişeului Direcţiei de Taxe şi Impozite.

08Taxe2

Chiar dacă pensiile se dau în această lună mai târziu, pensionarii gălăţeni spun că au bani de taxe deoarece au avut grijă să îşi păstreze de anul trecut. Angajaţii de la finanţele locale s-au pregătit cu tot personalul pentru ca operaţiunile să se termine mai repede. Numai în primele 10 minute de la deschiderea ghişeelor se eliberaseră 100 de bonuri de ordine. "În primul rând ţin să le mulţumesc contribuabililor gălăţeni pentru comportamentul lor în ceea ce priveşte plata taxelor şi impozitelor. Taxele au crescut faţă de anul trecut cu 1,34% prin aplicarea indicelui de indexare de 1,34% conform codului fiscal. Contribuabilii care plătesc până la dată de 31 martie 2019 vor avea o bonificaţie de 10%", a precizat Daniel Stadoleanu, director Direcţia Locală de Finanţe Galaţi. Impozitele pot fi plătite şi online, iar gălăţenii sunt aşteptaţi să îşi ridice parolele de la sediul Finanţelor. Deocamdată din peste 100.000 de contribuabili circa 12.000 plătesc online. Anul trecut peste 90% dintre gălăţeni şi-au achitat taxele şi impozitele locale.

Unde se pot achita impozitele şi taxele locale şi cum se acordă bonificaţiile

Contribuabilii la bugetul local, atât persoanele fizice şi cele juridice, îşi pot plătii impozitele şi taxele locale, în cele patru centre din municipiu, astfel:
- Centrul din str. Basarabiei, nr. 55, bl. A16, parter (Program: luni, marţi, miercuri, joi: 08:30 - 15:30, vineri: 08:30 - 12:30);
- Centrul din str. Domnească, nr. 13, bloc L, parter (Program: luni, marţi, joi, vineri: 08:30 - 16:30, miercuri: 08:30 - 18:30);
- Centrul din str. H. Coandă, bl. J5, parter (Program: luni, marţi, miercuri, joi: 08:30 - 15:30, vineri: 08:30 - 12:30);
- Centrul din str. Brăilei, nr. 232, bl. E4, parter (Program: luni, marţi, miercuri, joi: 08:30 - 15:30, vineri: 08:30 - 12:30).
De asemenea, începând cu anul 2019, declaraţiile pentru stabilirea impozitului/taxei pe mijloacele de transport aflate în proprietatea persoanelor fizice/juridice şi declaraţiile pentru scoaterea din evidenţă a mijloacelor de transport, se depun doar la sediul Centrul din str. Domnească, nr. 13, bloc L, parter. Legat de bonificaţii, Primăria municipiului Galaţi face următoarele precizări: "Bonificaţia se acordă contribuabililor persoane fizice şi persoane juridice, dacă achită impozitele locale, aferente anului 2019, până la data de 31.03.209, după cum urmează:
- Pentru contribuabili persoane fizice: în cazul impozitului de clădiri - 10%; în cazul impozitului pe teren - 10%; în cazul impozitului pe mijlocul de transport - 10%.
- Pentru contribuabili persoane juridice: în cazul impozitului de clădiri - 3%; în cazul impozitului pe mijlocul de transport - 10%".
Pentru a evita aglomeraţia la ghişee, gălăţenii pot efectua plăţi online ale obligaţiilor fiscale, pe platforma ghişeul.ro. Cetăţenii pot intra în posesia ID-ul şi parolei alocate, prin intermediul poştei electronice, trimiţând la adresa de e-mail o cerere şi copia actului de identitate al titularului de rol fiscal, scanate şi ataşate, fiscalitate@primariagalati.ro.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu