Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", în pericol de degradări majore în caz de cutremur Recomandat

Marți, 14 Decembrie 2021 15:16
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Imobilul în care îşi desfăşoară activitatea unul dintre cele mai prestigioase unităţi de învăţământ din Galaţi, Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", a fost încadrată, în urma unei expertize, în clasa de risc seismic RsII, adică imobilul poate suferi degradări majore în cazul unui cutremur. Potrivit expertizei tehnice, sunt necesare intervenţii majore pentru creşterea gardului de asigurare la seisme.
Imobilul situat în str. Nicolae Bălcescu, nr. 41, din municipiul Galaţi, este alcătuit din 5 tronsoane, cu regim de înălţime P+1E şi are o vechime de 133 de ani. Cele mai afectate sunt tronsoanele 1, 3 şi 4. De altfel, din cauza vechimii, clădirea nu stă prea bine nici la performanţa energetică şi se impun lucrări pentru remedierea acestui neajuns.
Pentru că imobilul este în proprietatea publică a municipiului Galaţi, primăria este nevoită să ia măsuri urgente pentru consolidarea acestei clădiri. Sunt necesare lucrări de construirea unor centuri şi stâlpi de beton şi de lucrări de cămăşuire la nivelul fundaţiilor şi pereţilor la tronsoanele 1, 3 şi 4, dar şi de refacerea pardoselilor şi planşeelor şi a şarpantei.
Pentru a putea demara procedurile prevăzute de lege în cazul unor lucrări de acest gen, Primăria municipiului Galaţi are nevoie de aprobarea Consiliului Local pentru indicatorii tehnico-economici pentru proiectul de consolidarea şi creşterea performanţei energetice a clădirii în care îşi desfăşoara activitatea Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri".
Valoarea totală a investiţiei se ridică la 40 milioane de lei, iar durata de realizare din momentul în care se va da ordinul de începere a lucrărilor va fi de 24 de luni.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu