Comuna Corod, monitorizată pentru prevenirea îmbolnăvirilor Recomandat

Miercuri, 05 Iunie 2019 16:39
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După inundaţiile care au făcut pagube, în special în comună Corod din judeţul Galaţi, echipe ale Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi au acţionat în zonă. Două echipe ale Departamentului de Supraveghere în Sănătate Publică al Direcţiei de Sănătate Publică s-au deplasat în teren.

Din informările primite, au fost afectate de inundaţii locuinţe din comuna Corod, cu satele Blânzi şi Cărăpceşti, în total 108 gospodării şi 119 anexe. Echipele din teren ale DSP Galaţi au instruit personalul medico-sanitar din cadrul cabinetelor medicilor de familie, au distribuit tablete de dezinfectant, Biclosol, la 68 de familii, cu instrucţiuni de utilizare. În plus, în total la ISU şi dispensar au fost distribuite 7.200 tablete dezinfectant, Biclosol.

S-a realizat catagrafierea populaţiei afectate în vederea vaccinării profilactice cu vaccin antitetanic. Au fost făcute recomandări către populaţia afectată să consume numai apă din sursă autorizată şi să consume alimente preparate termic. Întreaga zona va fi monitorizată prin intermediul medicilor de familie din zonă pentru a preveni apariţia îmbolnăvirilor.

Citeşte pe aceeaşi temă şi articolele:

- Ministrul Apelor şi Pădurilor: La Corod se vor realiza lucrări de îndiguire şi apărare a zonei împotriva inundaţiilor

- FOTO/VIDEO | Zeci de gospodării inundate şi sute de oameni evacuaţi în judeţul Galaţi, în urma ploilor torenţiale

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu