Conducerea Colegiului Al. I. Cuza lămureşte situaţia şoarecelui filmat în clasă Recomandat

Vineri, 07 Februarie 2020 14:59
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

După ce în spaţiul public au apărut imagini cu un şoarece filmat de elevi într-o sală de curs a Colegiului Naţional „Alexandru Ioan Cuza“ din Galaţi, conducerea colegiului face precizări.

Redăm în continuare comunicatul integral al colegiului: „Cu profund regret pentru cele întâmplate la Colegiul Naţional «Alexandru Ioan Cuza», menţionăm că instituţia a fost supusă controlului efectuat de Direcţia de Sănătate Publică încă de la începutul anului şcolar în curs şi a întrunit toate condiţiile de avizare pentru desfăşurarea orelor de curs. Apariţia unui rozător în sala de clasă este regretabilă, cu atât mai mult cu cât verificările ulterioare nu au confirmat existenţa unui posibil focar. Situaţia este probabil generată de faptul ca instituţia nu are subsol tehnic, ci doar demisol. Din cauza spaţiului restrâns în care ne desfăşurăm activitatea, am fost nevoiţi să alocăm spaţii în acest demisol pentru unele clase. Prin aceste săli trec ţevi care sunt mascate de un tavan fals, iar rozătoarele pot ajunge în clase oricâte precauţii ar fi fost luate. Niciun elev nu a fost în pericol şi vă asigurăm că s-au luat măsurile necesare pentru prevenirea unor astfel de situaţii prin programarea unei noi deratizări. Ne asumăm responsabilitatea pentru siguranţa elevilor noştri şi asigurăm părinţii de efortul susţinut în menţinerea siguranţei acestora. Mulţumim pentru susţinerea celor care văd în şcoala noastră o comunitate în care ne implicăm şi creştem împreună“.

Reamintim că în urma acestui incident, colegiul a fost amendat de DSP Galaţi  cu suma de 3.000 de lei. Subiectul pe larg AICI «-- CLICK!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu